søndag 26. november 2023

KNITTINGCAFE' ON CHRISTMAS TRIP / STRIKKEKAFE' PÅ JULETUR

Når Tune og Rolvsøy Strikkekafe' drar på juletur må det være med Juel-bussen!  When Tune and Rolvsøy Knitting cafe' goes on Jule (Christmas) trip, it is with the Juel bus!



Turen gikk først til Snoka Julehus hvor det var var flotte juledekorasjoner til salgs fra gulv til tak! The first stop was at Snoka Julehus where there were beautiful Christmas decorations for sale from floor to ceiling!











Der fikk vi også deilig eplepai med hjemmelaget is. There we also got delicious apple pie with home made ice cream. 

Turen gikk videre til Magnor glassverk. Next stop was Magnor Glassverk.


 Mye flott der også.







I bakgrunnen kan en se glassblåserne jobber. In the background you can see the glassblowers at work.



Tvers over veien for Glassverket lå den tidligere Magnor stasjon på Kongsvingerbanen. Den ble åpnet i 1865 og nedlagt i 1985. Across the road from the Glassverk, was the old Magnor Railway station. It was at the Kongsvinger line. It was opened 1865 and discontinued 1985. 


53 damer var med på turen. Vi spiste julemiddag på en kro, og dro hjem via en liten tur innom Charlottenberg kjøpesenter i Sverige. Og som man i barndommen skrev i stilene på skolen: Alle var enige om at det hadde vært en fin tur. 53 ladies were on the trip. We had Christmas dinner at an inn, and went home via a short trip to the Charlottenberg shopping center in Sweden. 
And as we wrote in our school essays in our childhood: Everyone agreed that it had been a nice trip.

5 kommentarer:

  1. Very good idea for Xmas. Beautiful shops, I would have liked to buy a lot! Hope you enjoyed your trip. Good evening.

    SvarSlett
  2. That sounds like such a lovely day-trip with pretty shops and lovely food. No need to stress about driving; you could travel in peace. Have a good week. Granny Marigold

    SvarSlett
  3. So fin tur, kjære Marit. Jeg liker glassblåserne, for et fantastisk håndverk.
    Akkurat den rette turen for å komme i julestemning.
    I går, søndag, var det vår minnedag for de avdøde og today begynner tradisjonen tro forberedelsene til advent og juletid. Og det snør akkurat til rett tid... veldig uvanlig så tidlig i slutten av november. Det ser fantastisk ut ute i naturen og spesielt i skogen. Jeg er veldig glad. God adventsforberedelse til deg... fortsatt og klem fra meg.

    SvarSlett
  4. Dette ser så koselig ut! Mye bedre enn julebord i seine kveldstimer med altfor mye mat og drikke. Og så mange ideer å hente for den som liker å lage ting selv!

    Riktig god førjulstid fra Ingunn

    SvarSlett
  5. Her var det julestemning! :) Det er fint å komme i skikkelig julestemning før en skal til å skrive julekort! Det må jeg komme i gng med nå!

    SvarSlett

Thank you all for commenting! If you are an anonymous commenter please sign with your name. Takk for alle kommentarer! Hvis du er anonym kommentator så vil jeg gjerne at du skriver navnet ditt.