torsdag 12. november 2009

H FOR HOBBY OG HÅNDARBEID / H FOR HOBBY AND HAND WORK


Min nyeste hobby er jo nettopp Marits hobbyblogg! Og utgangspunktet for bloggen er min andre store hobby – håndarbeide. En hobby er noe man gjør fordi man har lyst til det og ikke fordi en må, og det gir en glede.

My newest hobby is this Marits Hobbyblogg! And the starting point for my blog was my other big hobby – hand work. A hobby is something you do for pleasure and enjoyment. And not because you have to. 


Jeg har alltid hatt håndarbeid som hobby. Hva slags håndarbeide har variert litt med årene.
Mitt forrige ABC innlegg handlet jo om garn, og det beste med garn er jo at man kan strikke av det!
Strikking er en veldig fin hobby. De mest innviklede mønstrene er det best å holde på med hjemme, men ellers kan man strikke overalt. Man kan strikke sammen med andre, man kan strikke på et venteværelse, man kan strikke ute på tur! Og ved havet ...

I have always had hand work as my hobby. What kind of hand work has changed through the years. My last ABC post was about yarn, and the best with yarn is that you can knit!
Knitting is a very nice hobby. The most complicated patterns are best to do at home, but most of the knitting you can do anywhere. You can knit when you are together with other people, you can knit in a waiting room, you can knit  outdoors on a trip!
Den andre håndarbeidshobbyen min er sying. Jeg liker å sy vesker og litt av hvert annet med quilting og applikasjoner. Det er så spennende når en bestemmer seg for noe en skal sy. Ofte har jeg tanker om hvilke farger og stoffer jeg skal bruke, men når jeg begynner å se i stoffhylla hender det at det blir helt andre kombinasjoner enn det jeg først tenkte på. Det er vel noe av det som kalles skaperglede. I sammenheng med min sømhobby er det også morsomt å brodere stitchery motiv.
My second hand work hobby is sewing. I like to sew bags and many other projects with quilting and applique. It is always exciting when I have made up my mind about something to make. I may have plans for what colours and fabrics to use, but when I start looking at my fabrics I often end up with quite different combinations than I first planned. I guess that is what is called creative zest.
In combination with my sewing I also embroider stitcheryes.I hobbybloggen min kan jeg legge inn bilder og dele med andre det jeg lager. Noen vil kanskje kalle det skrytesider, men jeg vet hvor stor glede og inspirasjon jeg har av å se på andres blogger. Derfor håper jeg at også min blogg kan være til glede og inspirasjon for andre. Og jeg har fått mange bloggvenner, noen har jeg til og med møtt utenfor bloggverdenen.

In my hobbyblog I can show pictures and share with others what I am making. Some may call it a brag blog, but I know how much joy and inspiration I get from looking at other blogs. So I hope my blog can be to joy and inspiration for some too. And I have got many blog friends, some I have even met in real life.  

Se her for flere H innlegg
Look here for more H posts 18 kommentarer:

 1. En hobby kan man ikke leve uden ;)
  Fine billeder og fin fortælling om din hobbyblog. :)

  SvarSlett
 2. Det er godt å ha hobbyer som håndarbeide!;-) Så flink du er!
  Ha en god helg!

  SvarSlett
 3. Håndarbeid er en fin hobby. Selv så strikker/hekler jeg..å sy har jeg prøvd likeså broderi, men det er ikke noe for meg..eier ikke tålmodighet til pirkejobb som jeg anser det til å være.
  Ser du har laget mye flott her ja.
  Go helg :)

  SvarSlett
 4. Hei.Du er kjempe flink i håndarbeid.Er så kjekt å komme inn på bloggen din å se så mye fint du har laget.Jeg å synes det er så kjekt å se i andre sine blogger å få ider og veldig mange kjeke koselig folk som driver med håndarbeid.Min intresse er alt innen tekstilforming..Jeg skal også prøve meg på de vottene med FLY FLY til julegave.Ha en riktig fin helg.Klem fra Bodil...

  SvarSlett
 5. Blogging er jo god hobby. Så masse flott du lager! Jeg synes den var så smart den platen til å holde mønsteret med, lett å følge hvi i mønsteret en er. Slik en kunne jeg godt har trengt. Hvor kjøper en sånn hen montro?
  Flott innlegg på H. Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 6. Så flott det du viser her! Nydelig det du har sydd! Jeg likte og de vottene med fly, fly på.. Mange fine ting, er ikke skryt, vel- Bare fint at du legger det ut så vi får se. Helt sikkert at en blir inspirert av det. God helg! Vennlig hilsen Margit.

  SvarSlett
 7. Og jeg som strevde med å finne et tema på H - og så deler jeg dine interesser!!Flotte votter...

  SvarSlett
 8. For et flott innlegg du har laget om håndarbeid. Det var et godt valg av tema. Jeg har jo også en stor glede av håndarbeid og skaperglede. Og det er trivelig med blogging. Tenk på at ved å vise det du lager, inspirerer du andre. Klem fra Turid

  SvarSlett
 9. Fortsett med å dele med oss andre dine hobbyarbeider. Vi som driver med hobbyaktiviteter liker å se hva andre gjør. Vi får jo inspirasjon av å se andres arbeider.

  SvarSlett
 10. Den beste H'en vi har: Håndarbeidene og hobbyene våre :o)

  SvarSlett
 11. Det er fint med hobbies. Blogging er jo også en god hobby i sig selv, synes jeg. Men man skal selvfølgelig skrive om _noget_, og dette noget kunne så passende være en anden hobby.

  SvarSlett
 12. Det er alltid glede og inspirasjon her inne hos deg:-) Flott løsning på H:-)
  Ha ei god Hobbyhelg!

  SvarSlett
 13. hobby och handarbete är härliga H! Man mår så bra när man kan koppla av med något kreaktivt. Har du förresten lagat mönstret till vantarna själv?

  SvarSlett
 14. En selvsagt og kjempekoselig H.

  SvarSlett
 15. nok engang tenklte hvorfor tenkte jeg ikke på Hobby...
  Mye fint du lager , her strikkes og heklesmdet men er ikke flink til å legge det ut, men sy kan jeg ikke ( hvordan får en 2 gardiner like lange) men flotte ting du lager innkluder vottene jeg har laget også og ga bort før jeg huska ta bilde God helg

  SvarSlett
 16. Hobby er en fin ting å ha!
  Blogging og fotografering er blitt mine nye hobbyer. Har ikke tid til å strikke mer:)

  SvarSlett
 17. Heldig er den som har en hobby. Enda heldigere den som har mange. Du lager mye fint! Bruker å følge med deg, så blir jeg inspirert selv. Ha en fortsatt god søndag.

  SvarSlett
 18. Så flott innlegg om håndarbeid og hobby! Muffin-vottene du strikker ligger i min plan også, men er ikke påbegynt enda.

  Snart kommer vel ny bokstav og jeg skal hold meg klar :o)

  SvarSlett