fredag 13. januar 2012

Årsteppe og Islandsvotter / Afghan and Iceland mittens

På Trådsnella er jeg med på en strikkealong kalt Årsteppe. Det er i en lukket gruppe, så det blir et mønster eksklusivt for medlemmene. Zirkona som er et oppkomme av strikketeknikker og ideer lager mønsteret. Det blir mønster på to lapper hver andre måned. For januar var det Domino strikk. Jeg har ikke strikket det før, men nå har jeg da lært meg det. Jeg har valgt å strikke teppet mitt i blått og grått Safir fra Sparkjøp. Jeg brukte pinner 4. On the forum Trådsnella  I'm on a knit along to knit an afghan. It is a closed group, so it becomes a pattern exclusively for the members. Zircona is an expert of knitting techniques and is very creative and she is making the  pattern. There are patterns for  two squares  every second month. For January the technique was  Domino knitting. I have not knitted it before, but now I learned to. I have decided to knit my afghan in blue and gray Safir from Sparkjøp. I knitted on needles 4. Et par votter har jeg også fått strikket meg. De er strikket av  Lett Lopi islandsgarn som jeg kjøpte da jeg var på garnvandring i Oslo. De er veldig lette og fine, et 50g nøste var akkurat til et par. Jeg fikk dem litt store, så jeg kommer til å prøve å tove dem litt. One pair of mittens I have knitted too. They are knitted from the Icelandic Lett Lopi yarn I bought on the yarn walk in Oslo. I only used one skein of 50 g for one pair of mittens. They became a little too big for me so I will try to felt them.

7 kommentarer:

 1. Jaja. Nå kan jeg angre på at jeg ikke ble med på Årsteppe-alongen! Det er den første Z-greia jeg har "klart" å la være å melde meg på. Men lett har det ikke vært...
  Lykke til, jeg skal nok følge godt med!

  SvarSlett
 2. Du strikker og strikker så fint og så flott!
  Jeg har sittet her og koset meg med å lese historien fra det året du ble født! Veldig koselig! -Margit-

  SvarSlett
 3. I enjoy watching your updates on knitting. The blues in your afghan will make a very pretty finished piece. :) I think it is getting pretty late in the season for me to make mittens, but I just may make some. I've been busy making sweaters. All the best, my friend.

  SvarSlett
 4. Dejligt at du strikker votter, det smitter ja :-))

  Mange votte klem

  SvarSlett
 5. De vottene blir nok veldig gode og varme når du får tovet dem litt:) Kjekt lite prosjekt, og så godt å strikke noe som en bruker bare ett nøste på! Ingen store rester da:)
  Gleder meg til å se Årsteppet ditt - det blir sikkert kjempefint!

  SvarSlett
 6. Så fint det teppe blir. Spennend å få nye oppskrifter stadig vekk. Votter er jo alltid kjekt å ha. Det holder jeg også på med.
  Det er et ordtak som heter: det er ikke farlig med den pølsa som er for land... Toving er jo en grei måte å ordne det på.

  SvarSlett
 7. Blir garantert ett flott teppe!

  SvarSlett