tirsdag 17. februar 2009

Halvferdige strikketøy / Unfinished knitting

Det har ikke blitt tid til så mye håndarbeid  siden sist. Forrige uke bodde yngste sønn hjemme noen dager mens de pusset opp badet på hybelen hans. Og på lørdag kom de to eldste hjem for å feire bursdagen min. Da ble det jo litt forberedelser til det også. Vi hadde en hyggelig familiefeiring.

Jeg har brutt mine prinsipper om å ikke begynne på noe nytt strikketøy før jeg er ferdig med en ting, og dermed blir liksom ingenting ferdig! Jeg holder på med en dukkegenser til en dukke som skal til utlodning på basar til høsten. Problemet er at jeg begynte å strikke etter mønster til Baby Born, men oppdaget fort at det ble altfor stort. Dukken var nemlig mindre og het New born baby. Så jeg har måttet rekke opp og tilpasse. Har bolen ferdig og skal begynne på ermene. Har funnet noen oppskrifter som er til riktig dukke som jeg skal prøve etter hvert. Jeg holder også fremdeles på med pulsvarmerne mine. Og så strikker jeg Stripey lue til mannen min. Der skal jeg snart begynne på fellingen. Jeg skrev at den Stripey lua i lys grått og koksgrått jeg hadde strikket var for kort for mennene i mitt liv, det stemte ikke, for den passet til eldste sønn, så den fikk han med seg da han dro på søndag :)

There has not been much time for crafts since my last posting. Last week youngest son stayed at home for some days when they was redoing the bathroom at his lodging. and on Saturday our two oldest sons came home to celebrate my birthday. So there was also some preparations to that. We had a very nice celebration.

I have broken my principles about never start on a new knitting before I have finished what I am doing. And that makes me feel like I don't get anything finished! I am knitting a doll sweater for a doll that shall be a price on a raffle this coming fall. The problem is that I started to knit from a pattern for Baby Born doll,  but saw soon it was too big. This doll was smaller and called New born baby. So I had to start on new, and try to make it fit. I have left to knit the sleeves. I have found some patterns for the right doll and will try them later.  I am also still knitting on my wristwarmers. And I am knitting the Stripey hat for my husband. I am soon starting to decrease. I wrote that the Stripey hat in grey and dark grey was too small for the men in my life, it was not right, because it fit to oldest son, so he left with it on Sunday :)

Her mine tre halvferdige strikketøy. Here are my three unfinished knittings. 

3 kommentarer:

 1. Vanskelig å ikke starte opp med nye prosjekter av og til. Det er joså mye fint en har lyst til å lage, Og det er ikke alltid en kan vente til noe annet er ferdig.
  Lykke til med dine prosjekter
  Ønsker deg en god dag :)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen! Så morsom kake- historie... Var visst meninga du heller skulle bruke tid på strikking istedenfor baking, tror du ikke?!..

  SvarSlett
 3. herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag und alles gute, toll deine gestrickten Sachen

  SvarSlett