tirsdag 3. september 2019

DUKKEKLÆR OG STRIKKEFEST / DOLL CLOTHES AND KNITTING FEAST


Selv om det har vært sommer og mange opplevelser har det vært aktivitet på håndarbeidsfronten også. Jeg har vist  bilder tidligere av noe av dukketøyet jeg har laget til dukken som er en av gevinstene på misjonsforeningens basar i september. Nå er hele garderoben ferdig og her er det samlet. Det meste er strikket av garn jeg hadde liggende. Blanding av Silja, Frøya, Sisu. Oppskriftene er for det meste fra  Dukkehefte 1207 fra Sandnes garn som er utgått fra handelen og derfor kan lastes ned gratis. Mønstrene til de sydde dukkeklærne er fra boken Sy tøj til babydukker, av Anne-Pia Godske Rasmussen. Even if it has been summer and many experiences, there has been activity on the handicraft front as well. I have previously shown pictures of some of the doll clothes I made for the doll, which is one of the prizes at the Missionary group's lottery drawing in September. Now the entire wardrobe is finished and here it is. Most of it is knitted with yarn I had in stash. Some Silja, Frøya, Sisu. The patterns are mostly from Dukkehefte 1207 from Sandnes yarn, which can be   downloaded free online. The patterns for the sewn doll clothes are from the book Sy tøj for baby dukker, by Anne-Pia Godske Rasmussen
VI HYLLER GARN OG STRIKKING I KULLÅSPARKEN
WE CELEBRATE YARN AND KNITTING IN KULLÅS PARK

Søndag 25. august var det "Vi hyller garn og strikking" treff i Kullåsparken. Det var strålende sol og sommertemperatur. Og mange mennesker hadde funnet veien dit. Det var mange salgsboder med garn i praktfulle farger. Mange solgte lekkert håndfarget garn. 
Sunday, August 25 there were a "We celebrate yarn and knitting" event in Kullåsparken. It was beautiful sun and summer temperature. And many people had found their way . There were many stalls with yarns in magnificent colors. Many  sold delicious hand dyed yarn.


                                                              Bittamis design

Gros design  

Helgedatter design


Og jeg klarte jo ikke å motstå fristelsen :) And I couldn't resist the temptation :)

Jeg synes det er morsomt med håndfarget garn i litt "ville" farger. Her er det fra Bittamis design: Gjemte skatter, Hopp og Sprett, og Høst. Og grønt garn fra Gros design. Jeg hadde et par votter strikket av Lettlopi for noen år siden, men har mistet dem. Nå har jeg garn til å strikke nye!  I find it fun with hand dyed yarn in slightly "wild" colors. Here it is from Bittami's design: Hidden Treasures, Jump and Bounce, and Autumn. And green yarn from Gro's design. I had a pair of mittens knitted by Lettlopi a few years ago, but have lost them. Now I have yarn  to knit new ones!

 


4 kommentarer:

 1. Oh, what a wonderful "yarn sweet shop", nobody could resist! :-)
  Your dolls clothes are so well made!
  xx

  SvarSlett
 2. Garnfristelser skal vi ikke motstå. Det er bare å boltre seg i lekre farger. Det blir vi glade av. Og den basaren skulle jeg gjerne besøkt, men den er nok for langt unna. Den fine dokke-garderoben! Nydelig arbeid!

  Lykke til! Håper det kommer inn mye penger!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Vakre dukkeklær har du strikket og sydd. Mine favoritter er Marius-ensemblen og den røde kjolen. Vakker, minner om barndommen :-)))
  Flott med ullmarket også. Du har kjøpt nydelig ull. Hva strikker du til votter? Jeg har også lyst til det, men jeg har fortsatt en genser i arbeid og symaskinen er også klar... men
  senest om vinter :-))
  Hilsener til deg.
  Viola

  SvarSlett
 4. Så fantastisk med alle dukkeklærne du har laget. Så får vi håpe en liten jente blir vinneren, eller en som får besøk av små barn. Et eldorado for de strikkeglade med alt det fine garnet, og nå som høsten kommer er det godt å ha litt på lager. :-)

  SvarSlett