lørdag 8. september 2012

Luen Montreal og Mathildes sommerveske / Mathilde's summer bag and the hat Montreal

En ny lue er  ferdig. Den heter Montreal og er strikket med Fabel garn i bunnfargen og Drops Delight i mønsteret. Pinner 3,5. Mønsteret er fra Drops design. Jeg gikk i restegarnsfellen og trodde jeg hadde nok rester av Drops Deligth, men selvfølgelig ble det for lite. Jeg fant ikke noe annet som passet helt heller, så da ble det å kjøpe et nytt nøste, og nye rester :)   A new hat is finished. It's called Montreal and is knitted with Fabel yarn in main color and Drops Delight in the pattern. Needles 3.5. The pattern is from Drops design. 


Jeg er med på en strikkekonkurranse på Projo hvor det skal strikkes 4 sjal, 4 par votter, 4 par sokker og 4 luer. De som fullfører innen 1.april er med i trekningen av gratis opphold og reise til Projos strikketreff i april. Jeg har prøvd å bruke mest mulig garn fra lageret. Nå er alle luene ferdige.  I am joining a knitting competition at Projo where to knit 4 shawls, 4 pairs of mittens, 4 pairs of socks and 4 hats. Those who complete in April 1st is in  the draw for free accommodation and travel to  Projo's knitting gathering in April. Now all the hats are finished.

VESKE

Jeg fikk bestilling på en veske maken til den jeg sydde til basaren. Så da ble det enda en Mathildes sommerveske. Den er lik i farger og mønsterstoffet, men ellers er det litt andre stoffer, så ingen er helt like.   Jeg syns jeg har sydd så mange av den veska nå, men jeg telte over og det er "bare" den 5. Jeg har laget en bildekavalkade nederst i innlegget. I got an order for a bag like the one I made for the bazaar. So then I made one more  Mathilde summer bag. It is similar in colors and the novelty fabric, but otherwise there are some other fabrics, so not two are exactly alike. I think I have made ​​so many of that bag now, but I counted  and it's "only" the 5th. I have made  a picture cavalcade at the end of this post.  MÆRRAPANNA

På mandag fylte vår  kjære eldtse sønn 35 år. Feiringen sammen med ham må bli litt senere, men min kjære og jeg dro på tur til Mærrapanna og kjøpte med oss marsipankake. Så da  feira vi både at han fylte 35, og at vi har vært foreldre i 35 år :)  Det har bare vært en glede å være foreldre til ham!
On Monday  our dear oldest son was 35 years. Celebrations with him must be a little later, but my sweetheart and I  bought  marzipan cream cake and went on a trip to Mærrapanna . With cake  we celebrated both that he turned 35, and that we had been parenting for 35 years :) It has just been a joy to be parents to him!
Marsipankake spist i friluft ved sjøen, det er godt det! Marzipan cake eaten by the sea, that is yummy!


MATHILDES SOMMERVESKE KAVALKADE13 kommentarer:

 1. What a lovely post. I can see why your bags are so popular! You should have them in an Etsy Store. Or, do you already? ;)

  Happy Birthday to your son. The marzipan cake looks soooo yummy and what a beautiful place to enjoy it.

  Hugs from over here to over there,
  Lois :)

  SvarSlett
 2. De veskene er bare nydelige. Har laget ei over samme "lest" en gang. Kanskje det var etter å ha sett ei av dine. Men den jeg laget var jo ikke så flott og detaljert. Brukte bl.a. lommer på gamle herreskjorter som lomme utpå.
  Ønsker deg en herlig søndag :)

  SvarSlett
 3. Your knitting is soo beautiful! I love the latest hat that you made. My mom and I were in Talinn recently and there was jerseys like that for sale .... I do regret not buying one....
  I think it is so sweet that you and your hubby went to the beach with that lovely cake to celebrate35 years of parenting!

  SvarSlett
 4. Så fine luene dine er. Må få laget noen etterhvert jeg også, skal bare først.. Og veskene du syr er kjempefine:)

  SvarSlett
 5. Såå fina väskor du visar:)

  Kul att du vill vara med i utlottningen - önskar dig lycka till;)

  Kram till dig.

  SvarSlett
 6. Så flink du er Marit! Mange flotte luer her! Og veskene dine er bare kjempefine!
  Gratulerer med gutten!

  SvarSlett
 7. De veskene dine er bare helt rålekre! Den lua var også knallfin.

  SvarSlett
 8. Så flotte luer! Den konkurransen så fin ut - både for å utfordre seg selv litt, og for å få laget julegaver ;)

  SvarSlett
 9. Kjempefin lue! Du er en strikkemester!
  Veskene du syr viser at du også mestrer den teknikken! De er jo så flotte!
  Gratulerer med 35 år som foreldre! Har aldri tenkt det på den måten, men det var jo virkelig lurt! Og når ikke hovedpersonen kunne feires var det jo dette et koselig alternativ.
  Ønsker dere en fin og god helg!
  -Margit-

  SvarSlett
 10. Nydelige luer og flott veske. Symaskinen er nok ikke noe for meg :-)

  SvarSlett
 11. Så mange flotte luer! Og så flotte vesker da :)Du er en mester med symaskinen altså! Brikkene som jeg vant hos deg er stadig i bruk her og det fine kortet henger fremdeles på kjøleskapet :) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 12. Heldige meg som fikk en en sånn veske til 60 års dagen fra svigerinnen!

  SvarSlett
 13. Takk for besøk her, kjære svigerinne. Som du ser er det en populær veske du har :)

  SvarSlett