fredag 18. mars 2011

HURRA FOR MEG / HURRAH FOR ME

Selv om dette er en hobbyblogg og ikke en slankeblogg, må jeg dele min glede i dag. For et år siden hadde jeg endelig klart å bygge opp motivasjonen til å prøve å gå ned i vekt. Jeg veide alt for mye for min 162 cm høyde, ble også rådet av legen min om at jeg kanskje burde legge om kosten litt med mindre sukker og fett.
Jeg har ikke gått på kurs, men brukt Grete Roedes Vektklubb på nettet. Der kan en skrive dagbok over hva en spiser med utregning av kalorier, en fin måte å få oversikt så en hverken spiser for mye eller for lite. En kan legge inn hvor mye en trimmer, min form for trim er å gå turer. Vekt legges inn hver uke. Da kan en følge med på vektkurven, og forhåpentligvis se den går jevnt nedover. Dessuten får en mange gode tips og oppskrifter. Mitt første mål var å gå ned 10 kg til sommeren, og det gikk veldig greit. Jeg kom inn i nye mye sunnere kostvaner og syntes det gikk så greit at jeg satset på 5 kg til. Da 15 kg var nådd, syntes jeg fremdeles at det ikke var noe problem og valgte å ta enda 5 kg til.  Og idag er målet nådd, jeg har gått ned 20 kg på et år!!
Jeg føler meg i så mye bedre form, både fysisk og psykisk med mitt nye sunne liv :)
Although this is a hobby blog and not a diet blog, I must share my joy today. A year ago I had finally managed to build up the motivation to try to lose weight. I weighed too much for my 162 cm height,  my doctor also said that maybe I should change the diet a bit with less sugar and fat.
I have not been taking part in any diet club, but used Grete Roede Vektklubb at the web. There you can write a diary of what you eat and get calculation of calories, a great way to get an overview as an either eat too much or too little. You can enter how much you exercise, my way to exercise is walking. You add your weight every week. You can then see your  weight curve, and hopefully see it go steadily down. You get a lot of good advices and recipes. My first goal was to lose 10 kg to the summer, and it went very easy. I had learned and got used to much healthier eating habits and thought it went so smoothly that I decided to lose 5 kg more. When 15 kg was reached, I still thought that it was no  problem and chose to lose even 5 kg more. And today, the goal is reached, I have lost  20 kg in a year!! 
I feel so much better, both physically and mentally with my new and healthy life :)
 Det første bildet her er fra jul 2009, det andre fra sist jul 2010.
The first picture here is from Christmas 2009, the next from last Christmas, 2010. 

Min kreative kjære mann syntes jeg fortjente  blomster og diplom, så han laget en Diplom til meg : )
My creative dear husband thought I deserved flowers and a diploma so he made a Diploma  for me :)


25 kommentarer:

 1. Grattulerer!!!
  Så utrolig flink du har vært.
  Tenker du føler deg mye sprekere og sunnere.
  Også så koselig med Diplom da:)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Oj, Marit - så flink du er! Gratulerer med ditt slanke-jeg. Sliter med vekten, jeg også og prøver å få av noen kilo. God helg. Klem fra meg

  SvarSlett
 3. En flott prestasjon, gratulerer så masse. Bøyer meg i støvet for viljestyrke og gjennomføring for jeg vet at det ikke er lett.

  SvarSlett
 4. Ja de blomstene fortjente du virkelig. Kor utrolig flink du har vært.For en forskjell. Sikkert herlig å bevege seg nå i forhold til før. Kjempebra Marit.
  Klem

  SvarSlett
 5. Oj så flink du har vore. detta ekje lett. Eg roper hurra for deg.

  SvarSlett
 6. Fantastic! How Wonderful! Congratulations! That is a lot of hard work!

  SvarSlett
 7. Gratulerar!!!
  Så duktig du varit och det måste kännas skönt också.
  Kram Birgitta

  SvarSlett
 8. Gratulerer!
  Jammen har du vore flink.
  Du fortjener både blomster og diplom.

  Ha ei fin helg :-)

  SvarSlett
 9. Ja HURRA for deg!!!
  Det er et flott resuøtat.
  Jeg er virkelig motivert denne gang. Startet på mandag. Håper virkelig jeg klare 20 kg på et år.
  Ha ei god helg :)

  SvarSlett
 10. Gratulerer sa mye!! Jeg vet av erfaring hvor vanskelig det kan være å ga ned i vekt. Du ser veldig flott ut nå en kanksje litt sunnere også?
  Velfortjent diplom!

  SvarSlett
 11. For en flott dame! Ja er det ikke deilig!? Du verden så flink du har vært! Ikke vanskelig å se forskjellen her! Skjønner at de faktisk kan være sanne, de bildene de viser på slankereklamen. Jeg tok selv av 12 kg fra februar til august i fjor. Kuttet ut alt "unødvendig", og det hjalp.
  Gratulerer med blomster og diplom! det fortjente du etter denne innsatsen! God helg! -Margit-

  SvarSlett
 12. Gratulerer! Du har vært kjempeflink og riktig stått på:-) Hadde trengt å bli motivert selv...
  Og så dyktig du har vært som fikk ferdig alle bokstavene i projo alongen:-) Jeg er grønn av misunnelse. Må visst slutte å melde meg på alonger, for det dukker alltid opp noe i mellomtiden som stjeler min strikketid:-)
  Flott garn har du fått også, og det var vel fortjent. Gleder meg å se hva du lager!
  Ønsker deg og dine ei riktig god helg.
  Klem fra meg!

  SvarSlett
 13. Så fint at du har klart å gå ned så mye i vekt. Du ser virkelig godt ut:)

  SvarSlett
 14. Gratulerer! En riktig god følelse, jeg ser du har lagt om livsstilen.. det er nok veien å gå om en vil gå varig ned i vekt. Lykke til videre. ;D

  SvarSlett
 15. Gratulere så mye! En kjempejobb har du gjort, og du skal være stolt av deg selv!
  Tenk for en innsats du har gjort for å bedre din helse og tilværelse!
  Og så artig med diplom fra mannen, han virker som en god mann.

  Kos deg videre med lørdagen!

  SvarSlett
 16. Så flott! Gratulerer med stor utholdenhet og stå-på-vilje!
  Og med kjempegodt resultat!
  Nyt våren og sommeren!

  SvarSlett
 17. Hadde jeg vært der du er, hadde du fått en stor klem og en stor bukett blomster. For det du har gjort er fantastisk. Det motiverer meg til å fortsette den samme vegen.
  Jeg gjorde som deg ang. GR, og har til nå gått ned 17 kg. For meg handlet det om å begynne å spise når jeg slanket meg. Fulgte den digitale tabellen til GR. Har holdt på i 8 mnd. Målet er 20 kg på et år. Hurra for deg!!!

  SvarSlett
 18. GRATULERER DU HAR VÆRT KJEMPEFLINK!FLOTT AT DU HAR LAGT UT BILDER HER! SÅ KAN MANGE SE AT DET GÅR VIRKELIG ANT Å FÅ DET TIL!-)LYKKE TIL VIDERE!-))))
  HA EN FLOTT SØNDAG!

  SvarSlett
 19. Så flink du har vært! En glede som jeg gjerne vil være med å dele. Disse kiloene er jo noe vi kvinner må jobbimot og da er det oppmuntrende å høre gladhistorier som din

  SvarSlett
 20. Hei.Gratulerer så mye.Så flink du har vært.Deg fotjent med diplom.Har ikke noe erfaring med det men har ikke sakt nei takk til noen killo.Hi,hi.Motsatt spiser og spiser legger ikke på meg.Flink har du vært.Ønsker deg en riktig fin ny uke.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 21. Så flink du har vært, imponert over alle som går ned i vekt på egen hånd. Gratulerer så masse :)

  SvarSlett
 22. Gratulerer !!
  Så flink du har vært, det er imponerende å gå ned så mange kilo.
  Det er bare beundringsverdig.
  Så kjempekoselig du vil være med på mitt lotteri da, koselig blogg du har!

  SvarSlett
 23. Gratulerer såå masse!! :)

  sp koselig du vil være med på giveawayen min! Masse lykke til!! :)

  SvarSlett
 24. Så artig Marit- Gratulere så masse med det flotte resultatet- også hyggelig å tenke på at den lille påskekalenderen hjalp litt på motivasjonen i fjor:) OG for en SUPER MANN DU HAR som kommer hjem med BLOMSTER OG DIPLOM- det har du virkelig fortjent:)

  SvarSlett