fredag 12. november 2010

Blogginspirasjon som ble til løper / Blog inspiration which became a table runner

En dag jeg surfet rundt i bloggverdenen  så jeg en duk i bloggen Country Life in the Big City. Jeg hadde akkurat kjøpt en charm pack  med de samme stoffene som var brukt der. Jeg syntes den var veldig fin, og fulgte linken derfra til Moda Bake Shop hvor det var forklart hvordan lage den.


Den var morsom å sy, begynte med en nier-blokk. Delte den i fire og snudde på delene og plutselig hadde jeg laget min første "disappearing 9-patch block", vet ikke hva den blokken heter på norsk, "forsvinnende nier-blokk"?  Jeg bestemte meg for å lage en løper isteden for duk og lagde tre blokker.

Da jeg skulle sy dem sammen fant jeg ut at jeg ville sy dem sammen uten å dele dem opp med et annet stoff mellom. Jeg har brukt Awesome Charm Pack laget av Sandy Gervais for Moda Fabrics, nydelige høstfarger. Rundt kanten brukte jeg et brunt stoff. Den er quiltet i sømmene. Så inspirasjonen endte opp med noe helt annet enn utgangspunktet. Det er noe av det som er så gøy når en leker seg med lekre stoffer :)

One day when I was surfing around the blog world, I saw a table cloth in the blog Country Life in the Big City. I had just bought a charm pack of the same fabrics that were used there. I liked it very much, and followed the link from there to Moda Bake Shop where it was explained how to sew it.

It was fun to make, I began with a nine-block. Divided it into four parts and turned them and suddenly I had made my first "Disappearing 9-patch block".  I decided to make a table runner instead of table cloth and made three blocks.

When I would sew them together I found out that I would sew them  without splitting them up with a different fabric between. I used Awesome Charm Pack designed by Sandy Gervais for Moda Fabrics, beautiful autumn colors. Around the edge, I used a brown fabric. It is quilted in the ditch.
So the inspiration ended up to something quite different from the original. That is what is so fun when playing with beautiful fabrics :)

13 kommentarer:

 1. How very pretty. Gorgeous Fall colors. :)

  SvarSlett
 2. Hei, Marit
  Jeg skjønte ikke bæret etter at jeg leste om den forsvunne 9 er blokken; der datt jeg av lasset. Duken/løperen var nydelig. God helg. Klem fra meg

  SvarSlett
 3. Så nydelig den løperen ble! Det er lenge siden at jeg har sydd nå, så for moro funderte jeg på hvordan det ble gjort. Fant raskt ut av det og oppdager at det var en raskere måte du hadde gjort:) Nierbloggen forsvant vel i omgjøringen:)

  SvarSlett
 4. Det der skjønte jeg nok ikke, men ser at du gjør det til fulle! Selv om jeg ikke skjønte det, så ser jeg jo at du er kjempeflink, og har laget en nydelig løper i de vakreste fargekombinasjoner! Akkurat de fargene jeg liker og har mye av i huset!
  Takk for hyggelig hilsen! -Margit-

  SvarSlett
 5. Nydelige varme farger på løperen din. Vakker ble den. takk for din kommentar på min blogg. Alltid hyggelig å få besøk. Ønsker deg en super søndag.
  Klem

  SvarSlett
 6. Hei igjen!
  Det var en superfin løper du fikk av lekingen, riktig lekker med varme gode farger:-)
  Ha ei flott uke!

  SvarSlett
 7. Hei, jeg datt innom her i kveld, og ville bare ønske deg en riktig god søndagskveld! Så dyktig du er med stoffer og symaskinen! :)

  hilsen merethe

  SvarSlett
 8. Så flott! Det var nydelige farger. Jeg syr ikke patchwork- det blir bare lappverk;-)men det er veldig moo å se hva folk får til!

  SvarSlett
 9. Wow, this is so beautiful!!!! You did an amazing job and I'm thrilled that my sharing inspired you to make this wonderful table runner!

  SvarSlett
 10. Hei.Den var virkelig nydelig.Elsker slike farger.Varm og gode farger.Løperen kjempe fin.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 11. Her var det masse faguttrykk som jeg ikke forstår bæra av, men jeg forstår såpass at jeg ser at denne løperen er knall fin! Begynner også å få mer og mer sansen for de varme bruntonene.

  SvarSlett
 12. Merit,

  You are the winner of my Give-Away. Please send me your mailing address to loisevensen@gmail.com and I'll send your prize. :)

  Congratulations!

  Lois

  SvarSlett
 13. Nydelige farger og nydelig duk!

  SvarSlett