For tre år siden på høsten var jeg i USA og besøkte min gode venninne Debbie som bor ved St. Louis. Så etter det blir jeg alltid litt "amerikansk nostalgisk" på denne tida. Og da min kjære idag så et bilde av en Funnelcake på internett og spurte meg om jeg visste hva det var, var jeg jo straks tilbake i USA! Funnelcake blir solgt på alle slags markeder , festivaler og sportsarrangementer, og slik jeg lærte det var det en "delekake". Man kjøper en sammen og bryter hver sine biter av den. Det er en kake som blir laget ved at røren helles gjennom en trakt , som altså heter funnel på engelsk, og stekt i olje. Man lager mønster ved å bevege trakten rundt. De serveres med melis drysset over. Siden min kjære ikke var med på den turen fant jeg ut at det var på tide at han også fikk smake Funnelcake og jeg fant mange oppskrifter.
Her er oppskriften jeg brukte. Jeg lagde cirka halv porsjon, og stekte dem ikke så store som dem vi kjøpte. De ble kjempegode!!!
Her kan dere se hvordan de blir laget
Three years ago at fall I was in USA and visited my good friend Debbie who lives by St. Louis. After that I always feel some "American nostalgic" at this time. And when my dear husband today saw a picture of a Funnelcake at the internet and asked me if I knew what it was, I was at once back in US! Funnelcake is sold at all kind of fairs and festivals, and as I learned to eat it, it was a "charing cake". You bought one cake and shared it by breaking pieces to eat. They are made by pouring batter through a funnel into hot oil in a circular pattern and deep frying it until golden-brown. They are often served with powdered sugar. My dear husband was not with me at that trip so I thought now it was time for him to try Funnelcake too. I found many reciepes. Here is the one I tried. I made about half of the reciepe, and fried them smaller than those we bought. Yummy!!! Here you can see how they are made
Og her er det tredje paret med tovede firkanttøfler ferdig, blå og grå denne gangen. Jeg har garn til et par til, men er litt lei nå, så får se når jeg kommer igang. De skal gis til salg på Misjonsmessa som Norsk Misjonsselskap arrangerer i november.
And here is the third pair of felted square slippers, blue and grey this time. I have yarn for one more pair, but is a bit tired of them now, so I don't know when I will start. I will give them for sale at the Mission Fair that is kept by Norwegian Missionary Society in November.
Dette såg veldig godt ut. Ser spennende ut å prøve å lage slike kaker en gang. Men dei smaker kanskje best nylagde?
SvarSlettIkke noe å lage opp å legge på boks eller i frysen?
Ønsker deg ei riktig god helg :)
yes, they look really yummy!
SvarSlettit's interesting when you explain things!
hugs
chiara
Hei.Den kaken så deilig ut.Jeg var ikke borti den når jeg var i USA i April.Hørte ikke noe om den.Var velldig mye usund mat åver dær.Tøflene kjempe fine.Ha en riktig fin Helg.Klem fra Bodil...
SvarSlettDu verden, de kakene så veldig gode ut:-) Du er litt av en internasjonal kokk, du!
SvarSlettTøflene er fine, og de så veldig gode å varme ut. Og det trengs nå - jeg har funnet fram ullsokker og bruker det daglig nå:-) Deilig!
Ha ei fin helg!