onsdag 12. april 2017

Utfordringen for april i Ravelry gruppen Socks from Stash var å bruke det eldste sokkegarnet du hadde lagret. Dette Fabel garnet tror jeg ble kjøpt  en gang på 90 tallet. Jeg har brukt noe av det tidligere, men det var nok til dette paret og enda er det en rest igjen, både med sort og det fargede garnet.  Den rød/oransje fargen er ikke lenger i produksjon. Jeg har brukt et mønster fra Drops Design - Hot Sunset. The April challenge for the Ravelry group Socks from Stash was to use the oldest sock yarn you had in your stash. This Fabel yarn I think was bought sometime in the 90's. I've used some of it earlier, but it was enough to this pair and yet there is a remnant, both of black and colored yarn. The red / orange color is no longer in production. I've used a pattern from Drops Design - Hot Sunset.



HOT SUNSET
Drops Design
Garn: Drops Fabel
35g vinrødt nr. 672 og 35g sort
Pinner 2,5mm
April sokker i Socks from Stash
Sokker nr 10/2017




I morgen er det Skjærtorsdag og alt er klart til at våre tre sønner kommer hjem til påskeferie. I fjor før påske så jeg et påskespesial på TV med dommerne fra den engelske utgaven av bakekonkurransen tilsvarende Hele Norge Baker. Mary Berry og Paul Hollywood viste hvordan man laget forskjellige engelske påskekaker. Jeg fikk lyst til å prøve å bake Simnelkake. Det er en fruktkake med masse tørket frukt, krydder og et lag med marsipan stekt med kaken. Etter steking legges det et lag med marsipan på toppen og 11 marsipankuler som ble penslet med egg og satt under grillen i ovnen. Kulene skal representere Jesus disipler, som var 11 etter at Judas hadde sveket ham. Kaken smaker herlig, vi klarte ikke vente til guttene kom hjem før vi smakte :)
Tomorrow is Maundy Thursday and everything is ready for our three sons coming home for Easter holidays. Last year, before Easter, I saw a Easter special on TV with the judges of Great British Bake Off . Mary Berry and Paul Hollywood showed how to make different English Easter cakes. I wanted to try to bake Simnel cake. It is a fruit cake with lots of dried fruits, spices and a layer of marzipan baked with cake. After baking a layer of marzipan at the top and 11 marzipan balls was brushed with egg and placed under hot grill. The balls should represent Jesus's disciples, who was 11 after Judas had betrayed him. The cake tastes delicious, we could not wait to the boys coming home tomorrow until we tried it :)


7 kommentarer:

Lois Evensen sa...

What wonderful socks! You make the most comfy, pretty socks! How clever to use those two yarns together with that pattern.

Barwitzki sa...

Påskehilsen fra Viola. Ønsker deg og dine familie god påske fortsatt.
Vi reise i dag til datter og hele familie er sammen... akurat jeg har ferdig citroncremkake.
Påskesøndag vi tar en jentetur - jeg, datter, barnebarn - GLEDE.
Takk for hilsen dine. Deilig mønster har sokker... super strikkt... kake ser veldig god :-)))
Klem fra meg.

Ingunn Sættem sa...

For en artig utfordring! Sokkene ble jo riktig fine, men med tynt garn og ditto pinner minker det ikke mye på de gamle nøstene. Lekkert med slike tynne sokker nå utover våren, da.
Her har vi også påskebesøk, og det er veldig kjekt. Lekker påskekake du har bakt! Jeg serverer rømmebrød til kaffen. I dag har vi spist rakørret og røkt ørret til middag. Villfisk som er fiska og bearbeida av naboen og fått i julegave. Har spara fisken til vi var flere rundt bordet, og det smakte fortreffelig med mange godsaker til.

Fortsatt god påske til deg og dine!

Klem

Mona sa...

God påske🐣🐇 flotte sokker, de så deilige ut!

ToveJosStrikkeblogg sa...

Nydelige sokker.

Guri sa...

Fine sokker igjen. Jeg synes denne fargen er så fin, så det var dumt at den har gått ut. Men sånn er det. Ingenting varer evig.
Håper du har hatt en fin påske!

Carmen N sa...

I love how those socks striped and created color patterns!
The Great British Baking show is one of our favorites to watch on Netflix. We've only made it through a couple of seasons and so I don't remember seeing that cake... yet. I have one problem with the show. It always makes me hungry :)