søndag 25. juli 2010

SOMMERENS STRIKK TIL NÅ / THIS SUMMERS KNITTING SO FAR


Jeg får ta en liten oppsummering av hva som har foregått på strikkefronten i løpet av sommeren. Jeg begynner med det jeg er mest fornøyd med. Da vi var på ferie på fjellet strikka jeg dette lille sjal/skjerfet. Det har det flotte navnet 198 yards of Heaven! Mønsteret er laget av Christy Verity og jeg fant oppskriften på Ravelry. Jeg strikka det av Malabrigo. Det er ikke så stort, men passer akkurat som et lett skjerf i halsen, veldig deilig og mykt.
I can take a little summary of what has been going on with my knitting during the summer. I begin with what I'm most happy with. When we were on vacation in the mountains I knitted this little shawl / scarf. It has the great name of 198 yards of Heaven! The pattern is created by Christy Verity and I found the pattern on Ravelry. I knitted it from Malabrigo. It's not that big, but fits like a light scarf around my neck, very nice and soft.


På ferien hekla jeg også denne grytekluten, men jeg synes den ble for stor som gryteklut og syns egentlig den passer bedre som en liten brikke. Mønsteret finnes her. Denne er med i Tilbehørsalongen på Projo. I also crocheted this potholder, but I think it got too big as potholder and think it fits better as a little doily.


Dukken har fått et babyantrekk. Jakke, bukse, lue og sokker. Luen er også med i Strikkeverdenens ABC 2010 på bokstaven L. Jeg er litt på etterskudd med den alongen, men har tenkt å prøve å få med meg alle bokstavene :) Settet er strikket i Silja på pinner 2,5. 
The doll has got a baby outfit. Jacket, trousers, hat and socks. Knitted with Silja on needles 2.5.


En oppvaskklut har det også blitt. I have also knitted a dishcloth.Dette skulle bli en gryteklut, men garnet er så tynt og det er ikke noe morsomt å strikke. Den blir også veldig  liten, så jeg er redd denne blir en UFO. Kan jo rekke den opp, men tror jeg lar den ligge og ta noen runder en gang iblant.
This should be a potholder, but the yarn is so thin and it is not any nice to knit. It also becomes very small, so I am afraid this will be an UFO. I will leave it and maybe knit  some  rows now and then. 


Noen ganger vil en for mange ting på en gang og hopper fra det ene til det andre, og da tar det tid før noe blir ferdig. Før var jeg flink til å gjøre ferdig en ting av gangen, men det har sklidd ut......Jeg har strikka en Selbuvott og begynt på den andre.
Sometimes I want to do too many  projects at once and jump from one to another,  then it takes time before things get finished. I used to finish one project before I started a new one, but not any more...... I have knitted one Selbu mitten and started on the next.


Og her er mitt nyeste prosjekt. Leaf and flower shawl, designet av Linda Choo. Garnet er Aade Long og jeg kjøpte det på Hobbybodens Strikkekafe' på Solli Kro for et og et halvt år siden. Så du kan si det har ligget og modnet :) Jeg strikker med pinner 4. Mønsteret er lett å huske. Her er det så sammentrykket på pinnen så det er vanskelig å få noe inntrykk av hvordan det blir. Må nok snart ta det over på lengre pinne.
And here is my latest project. Leaf and flower shawl, designed by Linda Choo. The yarn is Aade Long and I bought it at Hobbyboden's Knit Cafe' on Solli Kro for a year and a half ago. So you can say it has been and matured :) I'm knitting with needles 4. The pattern is easy to remember. Here it is so pushed together so it is difficult to get some idea of how it will be. 

15 kommentarer:

Fjordheim sa...

Ja her var det mye fint. Både ferdig og påbegynt.
Det sjalet var bare nydelig.
Selger du slike? Hva vil du i tilfelle ha for et ?
Kunne godt tenkt meg et slikt.
Ha en fortsatt god søndag :)

Stubbetufsa sa...

Du har vært flittig på strikke- og heklefronten, med andre ord!
Fint sjal/skjerf!
Hilsen fra nord!

LivM sa...

Jammen har du strikket mye flott i ferien. Det sjalet var jo lekkert, og dukka ble så fin.

Lois Evensen sa...

My, goodness, you have been BUSY! Beautiful projects. I just love the scarf/shawl. So very delicate and in such a pretty color, too.

Birgitta sa...

Vad flitig du varit med stickorna. Vilken fin sjal du stickat! Jag gillar den lilla ryggsäcken i förra inlägget. Precis lagom stor att ha med på en liten utflykt.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Anonym sa...

Hei.Så mye fint.Har ikke ord.Du er kjempe flink.Ha en riktig fin Mandag.Klem fra Bodil.

Anne N. sa...

Fantastisk nydelig sjal :o)
Du er jammen flittig, og en reser i håndarbeid!
Masse fint du har gjort her.
Klem, Anne:)

Loppelill sa...

Så mye fint du lager :)

Bitt@mi sa...

Du har jo rukket mye i sommer:-) Jeg har det også sånn at jeg starter mange ting, og nå har jeg vel aldri hatt så mye forskjellig på pinnene:-) Ja, ja.. skal ta en opprydding en dag.
Husket du kjøpte det garnet på Solli kro, og jeg har også noe liggende.
Fikk du epost fra meg ang veske?
Kos deg videre i sommer, den er ikke slutt ennå, så du rekker nok litt strikking til:-)
Klem fra meg!

Camilla sa...

Hei.
Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar du la igjen inne hos meg! Det setter jeg stor pris på.

Må si du er utrolig dyktig på håndarbeid, laget utrolig mye fint.

Sommerklem fra meg, C.

chiara sa...

my dear marit how are you? you seem to be fine with all this nice kinitting! I'm excited but also concerned about our home.. lots of decisions, of doubts and questions.. I hate being always alone and I'm a bit fed up. I hope that going on with the house will give me new piositive thinking .-)
hugs
chiara

Lenemora sa...

Skal si du er flink med strikkepinnene! Gøy å se!
Statuene av "de gamle" på Staubø står i en privat hage, de sees godt fra vannet hvis man kjører forbi med båt. Jeg tror ikke det er kunstnerens have, men er ikke sikker...
Ha en god dag!

Klem fra Lenemora

Muffin sa...

Det var da veldig så mye du har rukket å strikke :) Her har det ikke blitt noen ting i sommer. Ha en nydelig dag!

Bente Halvorsen sa...

Hei
Ser du har hatt en fin sommer. Spesielt likte jeg sjalet. Må innrømme at jeg også har dilla på å strikke slike sjal. Jeg har noen bilder på bloggen min: http://themeaningoflife-bente.blogspot.com/. Ta gjerne en titt.

Anonym sa...

that scarf is wonderful!!! xoxo