fredag 13. august 2010

KONDITORFARGEGARN! FOOD COLOR YARN!

Det er utrolig mye rart man blir inspirert til å prøve seg på når en følger med på håndarbeidsblogger og forum. Det siste nye nå er farging av garn med konditorfarge! Man tar et hespe med hvitt garn, konditorfarge og eddik, varmer garnet opp i vann tilsatt eddik, drypper i konditorfarge, og vips har man sukkertøyfarget garn :)
Grønnfargen ble mest dominerende her selv om jeg hadde i mest blå farge. Tussilago har beskrevet fremgangsmåten her. Det skal visst holde på fargen ved vask også. Dette er en av utfordringene på LilleRosins kalender 2010 på Hobbyboden denne måneden. Så er resten av utfordringen å finne ut hva jeg skal strikke av det.
There is so much funny and crazy you get inspired to try out when watching the craft blogs and forums. The latest has been dyeing yarn with food coloring! You take a skein of white yarn, food coloring and vinegar, heat the yarn in water with vinegar, drips of food coloring, and voila, you have candy colored yarn :)
Green color was the most dominant here, although I added  most blue.


 Jeg har også sydd en veske til nesten lik den jeg sydde til meg selv. På denne har jeg foret lommene med tynn vatt så de er blitt litt stødigere. Og selvfølgelig en krok til å henge nøkler på :) Denne var sydd på bestilling og er nå på vei til sin nye eier.
I have also made one more tote bag almost equal the one I made for myself. On this, I've lined the pockets with thin batting so they have been a little steadier. And of course a hook for keys :) This was made for sale and is now on its way to its new owner.

PLOMMETRE FOR FALL / PLUMTREE IS FALLING DOWN
I hagen vår har vi hatt et gammelt ærverdig plommetre. En morgen etter en natt med kraftig regnvær var dette hva vi så på morgenen.
In our garden, we had a venerable old plum tree. One morning after a night with heavy rain, this was what we saw in the morning. 

Noen dager senere var det kraftig vind og plutselig lå en del til av treet på bakken.
A few days later there was high winds and suddenly there was one more part of the tree on the ground. 

I år var det tilogmed masse plommer på og jeg gleda meg til plommesyltetøy. De to siste årene har det nesten ikke vært noe. Den siste delen av treet håper jeg står til plommene er modne!
This year there was many plums on it too and I had looked forward to plum jam. The two last years there has been almost none. The last part of the tree I hope will stay until the plums are ready!

5 kommentarer:

 1. Stilig med farging av garn med konditorfarge. Såg det på en annen blogg jeg også.
  den veska er flott. Kan tenke meg den kommer til å bli til glede for mottakeren.
  Så kjedelig med plommetreet ditt. Vi hadde skikkelig mye plommer på to av treene våre i fjor, vi har fire. I år er det tre-fire plommer tilsammen. To av treene har frosten tatt i vinter. Så vi må nok begynne på nytt visst vi vil ha noe mer plommer.
  Ha ei riktig god helg :)

  SvarSlett
 2. Hei.Høres spennendes ut.Har aldrig prøvd med konditorfarge men bare plante farging.Kjempe fint.Nydelig veske.Du er kjempe flink.Ha en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 3. Stilig farging av garn, men må du da vaske plagget med eddik i vannet etterpå..eller i skyllevannet ??...ellers så forsvinner fargen etter vask?
  kjempeflott veske igjen!!
  Stakkars tre, vi har selv mistet ei gran på grunn av været fr noen år siden. Ikke artig når det var kommet så langt.
  Ha ei flott helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. De som har prøvd å vaske det som er strikket med slik farging sier at det holder fargene i vask. Eddiken brukt ved fargingen fikserer fargen.

  SvarSlett
 5. Hei!
  Nå først så jeg innlegget ditt med vesken:-) Så kjempeflott den ble, og jeg gleder meg til den kommer:-)
  Artig at du farget med konditorfarge, det må jammen jeg også forsøke. Tror jeg må slutte å besøke blogger for jeg får så mange ideer, og har jo ikke tid til alt:-) Men koselig er det uansett:-)
  Ha en flott søndag, nå er det ikke lenge til jeg skal legge meg. Det blir godt, kjenner jeg.
  Forresten, har du facebook?
  Klem fra meg!

  SvarSlett