søndag 19. mai 2013

MAIVOTTER- ANNES BLOMST / MAY MITTENS- ANNES BLOMST

Maivottene i Projos vottealong er designet av Wenche Roald og heter Annes Blomst. Jeg har strikket dem i Cascade 220 Fingering på pinner 2,5. Mønsteret kan kjøpes på Ravelry, hos Projo kan man også kjøpe pakke med garn+mønster.  Jeg kjøpte garnet på strikketreffet, det var så utrolig mange fine farger. Jeg hadde i tankene at det kanskje kunne dukke opp et vottemønster i alongen som det kunne passe til. Jeg er veldig godt fornøyd med både fargen og garnet . Disse vottene vil jeg ha selv! The  May mittens  in Projo mitten knitalong is designed by Wenche Roald and called Anne's Flower. I knitted them in Cascade 220 ​​Fingering on needles 2,5. The pattern can be bought on Ravelry,  at  Projo you can also buy package of yarn + pattern. I bought my yarn at the Knit gathering, there was so incredibly many nice colors. I had in mind that it might appear a mitten pattern in the knitalong where I could use it. I am very pleased with the yarn and the color. These mittens I want for myself!




17. MAI


Årets 17. mai ble feiret  med barnetog, masse folk ute og strålende vær og plutselig sommer! Bunaden min, Åmli bunad fra Aust Agder fikk komme ut og lufte seg. This years National day was celebrated with children's parade, lots of people and beautiful sun and suddenly summer! This day I wear my national costume - bunad. It is an Åmli bunad from Aust Agder.




Jeg har fulgt med på konkurransen Hele Norge baker. Etter å ha sett Pascals egen fremgangsmåte i det siste programmet, ble jeg inspirert til å prøve meg på Pascals Fraisier. Så det ble årets 17. mai kake. Vet ikke om den hadde bestått Pascals grundige blikk. Jeg bakte halv porsjon og hadde ikke helt like stort utvalg av former så jeg måtte tilpasse litt og den ble ikke så fin og flat oppå som han snakket om at den måtte være :) Men så var jo heldigvis ikke jeg med i en konkurranse heller.  Den var kjempegod!  Kan anbefales.
I have followed the competition Norway baking on TV. One of the judges was  Pascal Dupuy, who is one of Norway's best pastry chefs. After seeing Pascal's own method in the last program, I was inspired to try to make the  Pascal Fraisier. So it became the 17th May cake. I do not know if it had been approved by Pascal  . I baked half portion and had not quite as wide range of cake tins so I had to adapt a bit and it was not as nice and flat on top, as he said was very important  :) But then  I'm not in a competition either. It was yummy! 


6 kommentarer:

  1. Så flotte votter, skjønner godt at du vil ha dem selv :)
    Kjempefin bunad også.
    Og den kaka så veldig frisk og god ut :)
    Ha en fortsatt super pinse.

    SvarSlett
  2. Hilsen fra Viola.
    Votter er kjempeflott.
    Storfin bunad du har.
    Ser deilig ut.
    Ha deilig pinse også.

    SvarSlett
  3. Flott dame i nydelig bunad! Og tenk at det ble så fint vær!
    Den kaka ser jo kjempegod ut!
    Til slutt vottene: Vakre, rett og slett! Enig med deg, behold dem selv. Håper det blir lenge til du trenger å bruke dem.

    Fortsatt god pinse!

    Klem

    SvarSlett
  4. You look so lovely in your bunad! :)

    We celebrated 17 Mai on board Freedom of the Seas. Our Captain is Norwegian although he, too, lives in the USA. We have known him for years - he was our Best Man many years ago.

    Your bunad and parade images show a much bigger celebration than we were able to have here on board. Thank you for sharing!

    Hugs from Port Canaveral,
    Lois

    SvarSlett
  5. Kjempefine votter! Du strikker så pent!
    Ja, var vi ikke heldige med været på 17.mai i år! Vi kunne virkelig erklære sommeren for åpnet :)
    Det er en liten overraskelse til deg i bloggen min!
    Ha en fin dag! Klem :)

    SvarSlett
  6. Flott bunad du har.
    Koselig å pynte seg med den på
    slike dager. Har en bunad, men i år prøvde jeg den ikke engang.
    Jobbet og var ikek ute på noe tidlig på dagen.
    Vottene var fine. Du strikker og strikker, Det blir mye fint.
    Kaka ser herlig ut. Såg en del av de programmene, og den kaka såg jeg han laget. Smaker sikkert like godt som den ser ut.
    Ønsker deg ei herlig helg :)

    SvarSlett

Thank you all for commenting! If you are an anonymous commenter please sign with your name. Takk for alle kommentarer! Hvis du er anonym kommentator så vil jeg gjerne at du skriver navnet ditt.