lørdag 23. november 2013

NOVEMBERI november utfordringen på Projos vottealong valgte jeg å strikke Flora pulsvarmere. De er designet av Maria Gustafsson. De var morsomme å strikke med teknikker fra Estland. Den ytterste delen er strikket i estlandsk fiskfjällsmønster. På innerste delen er det mønster strikket i roositud. Roositud er en teknikk der man  nærmest broderer med garn i kontrastfarge mens man strikker. Det var ganske enkelt. Det finnes mange forklaringer på hvordan det gjøres når en søker på Google. Gir en fin effekt! Mellom de to delen er det strikket en estisk flette. Mønsteret kan kjøpes her http://www.ravelry.com/patterns/library/flora-mudd-med-fiskfjallsmonster-och-roositud
Jeg strikket dem i Drops Karisma på pinner 4. Fikk brukt opp litt restegarn :)
In the November challenge at Projo mitten along, I decided to knit Flora wristwarmers. They are designed by Maria Gustafsson. They were fun to knit with techniques from Estonia. The outer part is knitted in Estonian "fiskfjäll"pattern. The inner part is decorated  in roositud. Roositud is a technique where one kind of embroider with yarn in a contrasting color while knitting. It was pretty easy. There are many explanations for how it's done when you search on Google. Gives a nice effect! Between the two parts it is an Estonian knitted braid. The pattern can be purchased here http://www.ravelry.com/patterns/library/flora-mudd-med-fiskfjallsmonster-och-roositud
I knitted them in Drops Karisma on needles  4.  I got used  some scraps :)Så nærmer det seg jul. Og selv om jeg har strikket både sokker og votter i hele år, så setter jeg jo igang med nye planer for julegaver! Jeg har strikket en sokk med utgangspunkt i et Drops mønster. Den var ikke rask å strikke så jeg får bare stå på med neste. Tok meg en liten pause med november pulsvarmerne :) Christmas is coming soon. And although I've knit both socks and mittens throughout the year,  I  start with new plans for Christmas gifts! I've knit a sock on the basis of a Drops pattern. It was not quick to knit so I'll just have to keep on with the next. Took me a little break to make the November wrist warmers :)Selv om trærne har mistet bladene med de vakre høstfargene er det vakkert også i november på en flott solskinnsdag. Alle årstiden har sin sjarm. Even if the trees have lost the colorful  fall leaves it is beautiful also on a sunny day in November. All seasons have it's own charm. 10 kommentarer:

Malys krok sa...

Kjempefine pulsvarmere!
virkelig noe utenom det vanlige!
De lestene prøvde jeg meg på, men de ble ikke vellykket pga at garnet var for tykt. Den du har strikket ser flott ut! Flotte høstbilder også! Litt forskjell fra oss, for her er det full vinter med masse snø. Vi måtte ut og frese nå i kveld, har sikkert kommet 15cm bare i dag! Egentlig uvanlig mye til å være i november. Ja ja..mange har det verre. Var fint og friskt ute i kveld og da vi var ferdig fikk Emma komme ut og springe litt på de fine veiene. Ho var hoppende glad for det. Ønsker deg en fine dager!
-Margit-

Lois Evensen sa...

Love those wrist warmers!

Ingunn sa...

Pulsvarmerne du har strikka er jo rene kunstverket! Flotte sokker også! Det blir nok mye fint under juletrærne i år også. Ekstra stas å gi bort noe selvlaga synes jeg.

Ønsker deg en fin søndag!

Klem fra Ingunn

Oddbjørg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Oddbjørg sa...

Prøver på nytt; var litt for raskt ute med å trykke på knappen :-(
Flotte pulsvarmere og sokker! Heldige er de som kan pakke opp disse gavene på julekvelden.

torirot sa...

De pulsvarmerne har jeg også lyst til å lage! Morsomt å lære noen nye teknikker. Men jeg har dessverre falt litt av alongen (hvis jeg noensinne kom helt i gang - tror jeg har to par å skryte av..)

Anonym sa...

Kjempefine pulsvarmere. :))
Ha en nydelig dag.
Klem Mette.

Fjordheim sa...

For noen flotte pulsvanter. Koselig med noe litt annerledes av og til. Og hjemmestrikka flotte sokker ønsker jeg meg i julegave.
Du lager så mange fine.
Naturen byr på mange flotte ting hele året ja.
Men jeg liker nok best en litt varmere årstid.
Ønsker deg ei velsignet god uke :)

Barwitzki sa...

God kveld Marit, fine sokker du har striket - jeg kjenner mønsteret fra Drops også og ja det bruker tid.
Men pulsvarmere er en liten skatt -
wunderschön wonderfull deilig :-)
tusen takk for lenke - jeg håper jeg skjønner svensk... Fin søndagkveld.
Klem fra Viola.

Ingrid Serine sa...

Nydelige sokker, det er så koselig med strikkaklær i forskjellig mønster! Kunne ønske jeg hadde tålmodighet til det... Ønsker deg ei super adventshelg :) Hilsen Serine