mandag 23. juli 2012

Det har vært noen koselige dager med de to eldste sønnene hjemme. På lørdag dro vi til  Gamlebyen Modelljernbanesenter i Fredrikstad. Det består av en stor modelljernbane med mange forskjellige miljøer og hus som omgir togene. Det hele er bygget opp av en gjeng med entusiaster med Arne Børresen i spissen. Dere kan lese mer om det HER.  Det ligger i et sjarmerende gammelt hus og har 2,9 km skinnegang. There have been some nice days with the two oldest sons at home. On Saturday we went to "Old Town Model Railway Centre" in Fredrikstad. It consists of a large model railway with many different communities and houses that surround the trains. The whole thing is made ​​up by a bunch of enthusiasts with Arne Børresen in the lead. You can read more about it HERE. Located in a charming old house and has 2.9 km of track. 

Det var en av de få dagene med flott sommervær denne sommeren og vi gikk en tur i gatene i Gamlebyen etterpå. Der er en bruktbok/antikvariat butikk som jeg alltid synes det er morsomt å titte innom. It was one of the few lovely summer days this summer and we went for a walk in the streets of the Old Town afterwards. There is a second hand book / antiquarian store that I always have fun  to visit.
Det skal visst være et system her!
It's going to be a system here!

Jeg fant en skatt der - Alle Kvinners sommerblad fra 1952. Med masse flotte bilder av siste mote i sommerklær,  og mønstre til både søm, strikking og hekling. Jeg skal lage et eget innlegg  med noen av bildene fra bladet senere. Det er en egen sjarm med disse glimtene fra gamle dager, som jo på en måte ikke er så veldig lenge siden, men likevel en helt annen tid. Dette var fra 2 år før jeg ble født, og det er da ikke så fryktelig lenge siden det? I found a treasure there - A women's magazine " All Women's" summer leaf  from 1952. With lots of great photos of the latest fashion in summer clothes and patterns for both sewing, knitting and crocheting. I'll make a separate post with some of the pictures from the magazine later. It's a special charm with these glimpses of the old days, which of course in a way are not so very long ago, but still a very different time. This was from 2 years before I was born, and it is not so terribly long ago?
Hver lørdag er det frimarked på torvet der. Det var masse boder og et yrende liv. Every Saturday there is a free market in the town square there. There were lots of stalls and people. 


Vi avsluttet med en tur langs "vollæne". Gamlebyen er jo en gammel festningsby så den er omgitt av en stjerneformet  vakker voll.
The old town is  an old fortress that is surrounded by beautiful star-shaped embankments.We ended with a walk along the embankment.

2 kommentarer:

Guri sa...

Så fint at det endelig kom en soldag i Østfold! Gamlebyen er jo bar så koselig å vandre i på fine dager :)
Fortsatt god sommer til deg! Håper du får flere fine, varme dager framover!

Fjordheim sa...

Så morsomt at dere dro til Hillerød pga ei barnebok. Var dere innom Fredriksborg slott da? Vi var der forrige gang. Et helt utrolig sted. Men går det tog i Hillerød? Kan ikke si at jeg såg noe til det, men likevel kan det jo godt gå det der.
Jeg har ikke vært i gamlebyen i Fredrikstad annet enn at vi var innom der å snudde da vi skulle møte min bror m.fam. som var der på Oase.
Og da hadde vi desverre ikke tid til å se oss om. Kanskje det blir en mulighet en dag i løået av høsten å ta en østfoltur. Har et søskenbarn som har funnet seg en bonde i distriktet der og som skal flytte til området nå. Må nok besøke henne en tur. Min mann har også tilbrakt noen år av barndommen sin på en gård i Østfold. Så vi har egentlig noen "ærender" dit og dermed en god unskyldning for å få med seg et marked i gamlebyen en lørdag?
Ha ei herlig helg :)