lørdag 17. mars 2012

Endelig har jeg sydd litt igjen! At last I have been sewing again!

Det har blitt lite sying hittil  i år. Noe av skylden for det var at da jeg rydda til jul ble alt mulig som skulle ryddes vekk lagt inn på syrommet, og der ble det liggende lenge.... Men så fikk jeg rydda der og lysten til å sy våknet til liv igjen. Aller først måtte jeg gjøre ferdig adventsløperen jeg begynte på før jul. Det er et AnnAKa mønster fra Quiltemagasinet. Da er ihvertfall den klar til neste advent! Morsom å sy, stjernene er sydd tilfeldig med lengden på spissene. De ble til etterhvert.
I have not been sewing much this year. Some of the reason for that is that when I was doing ready for Christmas I put all kinds of stuff away at my sewing room, and there it stayed long.... But then I got it tidy  and I wanted to sew again. First of all I had to finish the Advent table runner I started before Christmas. It is a AnnAKa pattern from Quiltemagasinet . It was fun to sew. The stars are made randomly with the length on the  points. 


Så kunne jeg begynne på det jeg egentlig hadde lyst til å sy - en ny veske! Fant ut at det var veldig lenge siden jeg hadde sydd en veske, og hadde lyst på en ny vårveske. Jeg hadde et stoff med blomstermotiver, og valgte ut to som jeg syntes var litt vårlige. Men da jeg hadde valgt  stoffene rundt og sydd sammen, og viste det fram til min kjære så sier han at han syntes det var høstfarger! Ja, ja, da må jeg vel bare innse det at jeg er høstmenneske når det gjelder farger  :-D. Men for meg er dette en vårveske! Then I could start on what I really had in mind to sew - a new bag! It is so long since I have made a bag, and I wanted a new spring bag. I had a fabric with flower squares, and picked two I  think was spring like. When I had chosen the fabrics I wanted around, and sewn it together. I showed it to my darling, and he says he think it is fall colors! Okay, I  just have to  realize that I am a fall person in colors :-D. But for me this is a spring bag!

Inni veska er det en glidelåslomme. Inside there is a zipper-pocket.

Og en åpen lomme. And one open pocket.

Og selvfølgelig en krok til å feste nøkkelknippet i. And of course, a hook for the keys.


Min assistent Iris var raskt på plass da jeg gikk på syrommet. Godt å ha hjelp til å holde orden og oversikt over papirer og stoffdeler :) Jeg brukte  AnnAKas Mathildes sommerveske som grunnmønster, men utførelsen er helt anderledes. My assistant Iris was quickly in place when I went to my sewing room. Good to have help to keep order of papers and fabric parts :) I used AnnAKa's pattern for "Mathildes sommerveske" as a basic pattern, but it ended up very different.

7 kommentarer:

Tesha sa...

Å, kjære, vene! Den veska var til å dåne av!!!

Malys krok sa...

Kjempefin veske! Den kan du bruke både vår og høst, og sommeren med!
Ser flott ut innvendig og, med fint stoff og godt utstyrt mrd lommer og det hele!
God helg til deg! -Margit-

Fjordheim sa...

Kjenner til det problemet. Her har det også lett for å samle seg litt for mye på arbeidsrommet som ikke skal være der. Fikk ryddet ut litt i dag så jeg fikk plass til å starte opp med litt sying. Må få ryddet skikkelig.
Så flotte ting du syr. Flott løper og ei nydelig veske.
Ønsker deg en god søndag :)

Bodil sa...

Heilt nydeleg og praktisk veske du har sydd deg. Og så fin adventsløpar og. Ha ein fin dag.

Lois Evensen sa...

Your bags are so beautiful. I love the flowers and the pocket/zipper details make them so nice to use. Very nice!

Bitt@mi sa...

Du er så utrolig flink med symaskinen. Både løper og veske var jo helt nydelig. Jeg bruker min veske daglig, eller nattlig:) Den er min jobbveske, og jeg liker den så veldig godt pga alle de lure lommene inni:)
Ønsker deg ei flott og kreativ uke!

Marit sa...

En nydelig veske du har sydd.
Ønsker god helg og takk for koselige hilsener i bloggen min.