søndag 25. juli 2010

SOMMERENS STRIKK TIL NÅ / THIS SUMMERS KNITTING SO FAR


Jeg får ta en liten oppsummering av hva som har foregått på strikkefronten i løpet av sommeren. Jeg begynner med det jeg er mest fornøyd med. Da vi var på ferie på fjellet strikka jeg dette lille sjal/skjerfet. Det har det flotte navnet 198 yards of Heaven! Mønsteret er laget av Christy Verity og jeg fant oppskriften på Ravelry. Jeg strikka det av Malabrigo. Det er ikke så stort, men passer akkurat som et lett skjerf i halsen, veldig deilig og mykt.
I can take a little summary of what has been going on with my knitting during the summer. I begin with what I'm most happy with. When we were on vacation in the mountains I knitted this little shawl / scarf. It has the great name of 198 yards of Heaven! The pattern is created by Christy Verity and I found the pattern on Ravelry. I knitted it from Malabrigo. It's not that big, but fits like a light scarf around my neck, very nice and soft.


På ferien hekla jeg også denne grytekluten, men jeg synes den ble for stor som gryteklut og syns egentlig den passer bedre som en liten brikke. Mønsteret finnes her. Denne er med i Tilbehørsalongen på Projo. I also crocheted this potholder, but I think it got too big as potholder and think it fits better as a little doily.


Dukken har fått et babyantrekk. Jakke, bukse, lue og sokker. Luen er også med i Strikkeverdenens ABC 2010 på bokstaven L. Jeg er litt på etterskudd med den alongen, men har tenkt å prøve å få med meg alle bokstavene :) Settet er strikket i Silja på pinner 2,5. 
The doll has got a baby outfit. Jacket, trousers, hat and socks. Knitted with Silja on needles 2.5.


En oppvaskklut har det også blitt. I have also knitted a dishcloth.



Dette skulle bli en gryteklut, men garnet er så tynt og det er ikke noe morsomt å strikke. Den blir også veldig  liten, så jeg er redd denne blir en UFO. Kan jo rekke den opp, men tror jeg lar den ligge og ta noen runder en gang iblant.
This should be a potholder, but the yarn is so thin and it is not any nice to knit. It also becomes very small, so I am afraid this will be an UFO. I will leave it and maybe knit  some  rows now and then. 


Noen ganger vil en for mange ting på en gang og hopper fra det ene til det andre, og da tar det tid før noe blir ferdig. Før var jeg flink til å gjøre ferdig en ting av gangen, men det har sklidd ut......Jeg har strikka en Selbuvott og begynt på den andre.
Sometimes I want to do too many  projects at once and jump from one to another,  then it takes time before things get finished. I used to finish one project before I started a new one, but not any more...... I have knitted one Selbu mitten and started on the next.


Og her er mitt nyeste prosjekt. Leaf and flower shawl, designet av Linda Choo. Garnet er Aade Long og jeg kjøpte det på Hobbybodens Strikkekafe' på Solli Kro for et og et halvt år siden. Så du kan si det har ligget og modnet :) Jeg strikker med pinner 4. Mønsteret er lett å huske. Her er det så sammentrykket på pinnen så det er vanskelig å få noe inntrykk av hvordan det blir. Må nok snart ta det over på lengre pinne.
And here is my latest project. Leaf and flower shawl, designed by Linda Choo. The yarn is Aade Long and I bought it at Hobbyboden's Knit Cafe' on Solli Kro for a year and a half ago. So you can say it has been and matured :) I'm knitting with needles 4. The pattern is easy to remember. Here it is so pushed together so it is difficult to get some idea of how it will be. 

onsdag 14. juli 2010

UT PÅ TUR OG NY SEKK / OUT ON A TRIP AND NEW BACKPACK



For noen dager siden gikk jeg opp på denne lille toppen hvor det i en turbeskrivelse sto at det var fin utsikt. Vel, et lite glimt av utsikten var det, men trærne må ha vokst mye siden det ble skrevet :) Det var ganske varmt den dagen så jeg måtte ha med vannflaske, og for å slippe å gå og bære på den hele tida hadde jeg med ryggsekk.  Men i mangel av utsikt begynte jeg å tenke. At  på slike korte turer hadde det vært kjekt med en liten sekk, hvor det bare akkurat var plass til det jeg trengte - vannflaske, lommebok, mobil, fotoapparat. Da jeg kom hjem begynte jeg å lete på PC-en, og fant først denne bloggen : DIY BAG LOVER. Den kan anbefales, linker til masse gratis veskemønstre! Og der fant jeg link til U-Handbag med en sekk som så passe stor ut.
A few days ago I went on this little top which in a tour description was said to have a wide and nice view. Well, a little glimpse of the view it was, but the trees must have grown a lot since it was written:) It was pretty hot that day so I had to carry water bottle, and to avoid having to go and carry it the whole time I had with my backpack. But in the absence of views, I began to think. The fact that on such short trips, it had been great with a small backpack, which had just room for water bottle, wallet, cell phone, camera. When I got home I started to search on my PC, and first I found this blog:  DIY BAG LOVER. It can be recommended, links to lots of free bag patterns!And there I found the link to  U-Handbag with a tutorial for a small backpack. 
Og her er resultatet:
And here's the result:
Stoffet er fra slutten av 70 tallet, så det må vel være ekte retro. Jeg har brukt litt stiv vatt og quiltet den enkelt med rette sømmer.
The fabric is from late 70's, so it must be real retro. I used thick interfacing and quilted it with simple  straight lines.

 
Selv om den er liten er det god plass. Og den har løpegang med snor til å lukke.
Even  if it is small it is roomy. And it has a drawstring closure.


Og selvfølgelig måtte jeg ha en karabinkrok til nøklene mine her også!
 And of course I had to have a hook for my keys here too!

Raskt å finne dem igjen i lomma.
Easy to find them again in the pocket.

Klar for ny tur!!!
Ready for a new trip!!! 

fredag 9. juli 2010

STOR VESKE / BIG TOTE BAG



Endelig ble det litt sying igjen! Nå har det vært fullt hus med alle "ungene" våre hjemme noen dager. Veldig koselig. De dro på onsdag og på torsdag regnet det jevnt og trutt. Da passet det jo veldig godt å ta en tur på syrommet! Satt først og titta litt på mønstre og linker jeg har lagra på PCen,  og som den veske-elsker jeg er endte jeg selvfølgelig opp med et veskemønster :) På bloggen Hooked on Needles  har Mary Grace laget forklaring på hvordan man kan sy denne veska.  Jeg hadde brunt linstoff liggende, og stoffet med bokstaver på fant jeg ut hadde samme brunfarge på bokstavene så det passet bra til lommer. Det er mange lommer inni, laget forskjellige størrelser, en til mobil, en til kulepenn, en til blyant og noen litt større. I bunnen er det dobbelt lag med vatt som er quiltet sammen. Det er også en stor lomme utenpå.

Finally, it was time for a little sewing again! Now it has been a full house with all the "kids" at home for some days. Very nice. They went on  Wednesday, and on Thursday it rained all day. Then it was  perfect to go to the sewing room! I first  looked  on patterns and links I have stored on my  computer, and as the bag-lover I am I ended up with a bag pattern :) On the blog Hooked on Needles  Mary Grace has made a tutorial of how to sew this bag. I had brown linen lying, and the fabric with the  letters on I found had the same brown color of the letters so it fit well for pockets. There are many pockets inside, made of different sizes, one for mobile, one for a pen, one for a pencil and some  larger. At the bottom is there a double layer of batting that is quilted together. There is also a large pocket on the outside. 

Jeg har også sydd fast en karabinkrok på et bånd til å feste nøkkelknippet i, og en egen lomme til å putte disse nøklene nedi. Men den lommen syns ikke på bildet.
I have also attached a carabiner on a ribbon to attach the key ring, and a separate pocket to put these keys in. But the pocket do not show on the picture. 

Den kan også lukkes med glidelås. It can also be closed with zipper.

 Det er en stor og romslig veske, så den kan fint brukes  på korte turer med en overnatting. Og skulle man være ute på tur og handle med seg litt ekstra så kan den utvides oppover! It is a large and roomy bag, so it can easily be used on short trips with an overnight stay. And if you should be on a trip and shop a little extra  you can expand it !

fredag 2. juli 2010

GOLSFJELL / GOL MOUNTAINS

Det blir det ikke så mye tid til blogging i sommertida. Etter en uke på fjellet har vi holdt på med mye hagearbeid som måtte tas, og det har blitt mange turer på fyllinga med hageavfall. I kveld skal jeg på Gardermoen og hente minstegutten som dimmer fra  militæret i dag, skjønner ikke hvor fort den tida har gått!
Og på håndarbeidsfronten blir det ikke så mye å vise fram, gjør litt her og litt der og ingenting blir ferdig. Og noe som er ferdig ligger med tråder som skal festes, eller det skal blokkes :)
 There is not much time for blogging in the summer time. After a week in the mountains, we have been doing a lot of gardening, and there have been many trips to the dump with garden waste. Tonight I'm going to the airport and get home youngest son who ends his  military service today, I do not understand how fast that time has gone!
 And on the craft front, it is not so much to show off, I do some here and some there and nothing is being finished.



Forrige uke var vi på Golsfjellet på ferie. Vi leide en hytte der. Og fantastisk utsikt fra hytta.
 Last week we were on the mountain by Gol on holiday. We rented a cottage there. There was an amazing view from the cabin.

Været var nydelig og det var et flott turterreng, med godt merkede stier. Det er mange topper der som er veldig lette å nå, for de stikker ikke så mye over  terrenget. Tror  selve platået ligger på rundt 1000 m.o.h. og toppene jeg var på var fra 1089 til 1149 m.o.h. Man kan "samle" topper ved å klippe merke med en tang i et kort. Jeg var på 6 topper mens vi var der. Jeg synes det er en så fantastisk frihetsfølelse med en sti som bare slynger seg bortover i et tilsynelatende uendelig landskap, og en kan bare gå så lenge en vil. Og så tidlig i sesongen har en jo nesten all den herlige naturen for seg selv!
The weather was beautiful and it was a wonderful walking country, with well-marked trails. There are many peaks which are very easy to reach, because they don't  rise much of the terrain. I think the plateau is around 1000 m.o.h. and the peaks I  was on were from 1089 to 1149 m. One can "collect" tops by cutting marks  in a card. I was on six peaks, while we were there. I think it is such a wonderful feeling of freedom with a path that winds its way just over a seemingly endless landscape, and you can  go as long as you want to. And so early in the season you have almost all of the wonderful nature for yourself!
 

  
  
   
 

torsdag 1. juli 2010

VINNER AV GIVE AWAY

Trekningen av min give away er foretatt og den heldige vinner ble

VÅRGLAD

Så når jeg får adressen sender jeg de vårgrønne gryteklutene til henne. Tusen takk til alle som ville være med på feiringen!