fredag 2. juli 2010

GOLSFJELL / GOL MOUNTAINS

Det blir det ikke så mye tid til blogging i sommertida. Etter en uke på fjellet har vi holdt på med mye hagearbeid som måtte tas, og det har blitt mange turer på fyllinga med hageavfall. I kveld skal jeg på Gardermoen og hente minstegutten som dimmer fra  militæret i dag, skjønner ikke hvor fort den tida har gått!
Og på håndarbeidsfronten blir det ikke så mye å vise fram, gjør litt her og litt der og ingenting blir ferdig. Og noe som er ferdig ligger med tråder som skal festes, eller det skal blokkes :)
 There is not much time for blogging in the summer time. After a week in the mountains, we have been doing a lot of gardening, and there have been many trips to the dump with garden waste. Tonight I'm going to the airport and get home youngest son who ends his  military service today, I do not understand how fast that time has gone!
 And on the craft front, it is not so much to show off, I do some here and some there and nothing is being finished.Forrige uke var vi på Golsfjellet på ferie. Vi leide en hytte der. Og fantastisk utsikt fra hytta.
 Last week we were on the mountain by Gol on holiday. We rented a cottage there. There was an amazing view from the cabin.

Været var nydelig og det var et flott turterreng, med godt merkede stier. Det er mange topper der som er veldig lette å nå, for de stikker ikke så mye over  terrenget. Tror  selve platået ligger på rundt 1000 m.o.h. og toppene jeg var på var fra 1089 til 1149 m.o.h. Man kan "samle" topper ved å klippe merke med en tang i et kort. Jeg var på 6 topper mens vi var der. Jeg synes det er en så fantastisk frihetsfølelse med en sti som bare slynger seg bortover i et tilsynelatende uendelig landskap, og en kan bare gå så lenge en vil. Og så tidlig i sesongen har en jo nesten all den herlige naturen for seg selv!
The weather was beautiful and it was a wonderful walking country, with well-marked trails. There are many peaks which are very easy to reach, because they don't  rise much of the terrain. I think the plateau is around 1000 m.o.h. and the peaks I  was on were from 1089 to 1149 m. One can "collect" tops by cutting marks  in a card. I was on six peaks, while we were there. I think it is such a wonderful feeling of freedom with a path that winds its way just over a seemingly endless landscape, and you can  go as long as you want to. And so early in the season you have almost all of the wonderful nature for yourself!
 

  
  
   
 

8 kommentarer:

Tovepia sa...

For et landskap! Dette var sikkert en opplevelse og reakreasjon for kropp og sjel;)
Vi har hatt kjempevær idag, men regnet lurer nå i det fjerne.
Ha ei flott helg og klem fra meg;)

Lois Evensen sa...

What lovely views! Norway is one of the most beautiful places in the world. :)

Anonym sa...

Hei.Nydelige bilder.Ja nå er det ca bare en uke igjen så drar jeg også på hytta på fjellet.Gleder meg.Ha en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

Malys krok sa...

Åja! Dette er drømmen! Og den aller beste form for ferie! Flotte bilder fra fjellet! Nei, sommertid er ikke bloggetid, iallefall ikke når været er fint.
Tusen takk for din koselige hilsen!
-Margit-

Bitt@mi sa...

Så herlig det så ut på Golsfjellet:-) Kunne godt tenkt meg ei uke eller to i sånne omgivelser:-) Håper alt er bra med deg og dine, og at været er bra der sør. Men det er vel det:-D Her har det vært passe bra, i dag hadde vi faktisk 20 grader på formiddagen. Mye det:-)
Ha en flott sommer videre!

Anne N. sa...

Herlig fjell du har å vandre i :o)
Kos deg i ferien!
Klem, Anne:)

chiara sa...

Hallo Marit!! I'm late to conme with you in this wonderful, wild place :-(( but I'm glad you enjoyed your time, walked a lot and that your son is already back from Tromso..one year already gone? how amazing!!
lots of hugs
chiara

Flittige hender sa...

Fjellet er flott. Jeg har bodd på Gol et år, det er så flott en natur der. Nydelig bilder. Selvom en ikke får gjort så mye hobby om sommeren, så gir sommeren så mye alikevel synes jeg. Men at tiden går og den går fort det synes jeg ikke noe om. Ønsker deg en herlig sommer :0)