torsdag 15. april 2010

Grytekluter og sokker og alonger på Projo

I alongen  Strikkeverdenens ABC 2010 er det G og H denne måneden. Nå har jeg heklet grytekluter på bokstaven G. Det er et mønster jeg har hatt liggende som er  fra et dansk blad på slutten av 70 tallet.  Bare ting ligger lenge nok så kan man få brukt det : D.
The along Strikkeverdenens ABC  2010 has the letters   G and H this month. Now I have crocheted potholders (Grytekluter) for the letter G. This is a pattern  from a Danish magazine in the late 70's. Only thing is saved  long enough  you can make use of it : D.

På bokstaven H falt valget på Tone M sine Havskumsokker. Jeg har strikket dem i Viking Sportsragg på pinner 3,5. Det gikk med ca. 2  1/2 nøster. Jeg hadde bare to nøster, så da jeg så at det ville bli for lite dro jeg på Bogerud tekstil for å kjøpe mer. Da var dette garnet på tilbud til 9,50 pr nøste. Og så fant jeg ikke mer av denne fargen! Ergelig :( Det var mange andre farger og jeg sto og tenkte på hvilken annen farge jeg kunne bruke på den siste biten. Da fikk jeg øye på et nøste med riktig farge helt nederst halveis gjemt under de andre. Og ikke bare et nøste, men 4. Så da endte det jo med at jeg kjøpte alle 4 :) Fargen ble ikke helt riktig på bildet, den er mer lilla i virkeligheten. Havskumsokkene er også med på Tilbehørsalongen 2010. Den røde kluten i forrige innlegg er også fra en oppskrift i Tilbehørsalongen 2010.
On the  letter H I choseTone M's Havskumsokker. I knitted them in Viking Sportsragg with needles 3.5. It took approx. 2 1 / 2 skeins. I had only two balls, so when I saw that it would be too little, I went on Bogerud textile to buy more. Then this yarn was on sale.  And  I couldn't find more of this color! Annoying :( There were many other colors and I was thinking about what other color I could use for the last bit. Then I saw a ball with the correct color on the very bottom halfway hidden under the others. And I found not just one ball, but 4 so of course I ended up with all 4:) The color is not quite right in the picture, it is more purple in real life. Havskumsokkene is also part of the Tilbehørsalong 2010.

Nå har jeg begynt å hekle, og hva blir så dette? Vent å se.....
Now I am crocheting, and what will this be? Come back to see.....

Og tilslutt måtte jeg bare ha med dette bildet - KUNSTEN Å SLAPPE AV!
And finally I just had to show this picture - THE ART OF RELAXING ! 

8 kommentarer:

Ruths datter sa...

De sokkene var nå bare så skjønne.Skal tro om de er vanskelig å få til. nydelig mønster.
Klem

Fjordheim sa...

Ja katter kan virkelig kunsten å slappe av.
Nydelig gryteklut og sokker.
Du er flink.
Ha ei riktig god helg :)

Anne N. sa...

Åh, de grytelappene var nydelig! Hvilket garn brukte du til dem?

Gleder meg til å se hva du hekler? Teppe?? Pute???
Nå er jeg nyskjerrig :o)
Anne:)

Birgitta sa...

Grytlapparna är så läckra och sockorna ser så gosiga ut. Mormorsrutor virkar du också. Roligt.
Kram Birgitta

Maria sa...

Du kunne godt ha tatt ibruk det mønsteret tidligere, for det var knall fint:-)

Malys krok sa...

Flotte grytekluter! De lyste virkelig opp med den hvite blomsten! Sokkene ser og veldig fine ut! Og hva er det du holder på med, mon tro? Det må jeg virkelig få med meg etterhvert!Takk for din hilsen! Koselig å se at du hadde vært her! -Margit-

Anne N. sa...

Tusen takk for trivelig kommentar hos meg, Marit!
Ja vet du, jeg skulle absolutt ha hatt slike vårlige grytelapper på mitt kjøkken, det ville jeg ha likt :o)
De gamle lappene hos meg finns det bare en av hver, desverre.
Klem, Anne:)

Hannesol sa...

Nydelige de gryteklutene :) Og den hekla veska/nettet ble kjempefint, fine farger sammen.