fredag 15. januar 2010

Q FOR QUILTING



Denne gangen måtte det bli QUILTING for meg!
Quilting er en sømmetode for  å vattere og dekorere lappeteknikk- og/eller applikasjonsarbeider. Jeg er en stor beundrer av alle de flotte quiltene en kan se rundt på blogger og i quilteblader.
This time it had to be QUILTING for me!
Quilting is a sewing method done to join two or more layers of material together. I admirer all the beautiful quilts we can see on blogs and in quilting magazines.  



Selv har jeg bare sydd mindre ting slik som løpere, grytekluter og vesker. Jeg syr den enkleste form for quilting – ”in the ditch” – der man følger sømmene på de sammensydde delene. Eller jeg syr mer eller mindre rette linjer.
I have only  made small quilted projects, like tablerunners, pot holders and bags. I am sewing the most simple kind of quilting, in the ditch. Or I sew more or less straight lines.



Men jeg har planer om å sy større prosjekter. To ganger har jeg falt for fristelsen til å kjøpe materialsett til to nydelige quilter. Trodde jeg skulle fått begynt på et av dem i høst, men de ligger fremdeles og venter.
But I have plans to sew bigger projects. Twice I couldn’t resist the temptation to buy kits for two beautiful quilts. I thought I should have started on one of them this fall, but they are still waiting.


For å se flere ord og bilder på Q kan du klikke her.

16 kommentarer:

  1. Tenkte nesten at vi hadde gjort det samme Q-valget! Lykke til med større quilter - det er noe herk å quilte på en vanlig symaskin, så jeg bestemmer meg stadig for ikke å sy noe større enn løpere.....

    SvarSlett
  2. Heisann, Marit
    Det var et soleklart valg for deg. Det jeg har sett av dine quilte ferdigheter er imponerende. Jeg har ikke vært så flink å legge igjen hilsen i bloggen din, men jeg liker meg veldig godt hos deg. Glem heller ikke at det var du og bloggen din som puffet meg igang med bloggen min. Sånt sett er jeg deg evig takknemlig. Ønsker deg en strålende helg - varm klem fra Jannicke

    SvarSlett
  3. Jeg er bare imponert jeg.

    ha en fin helg

    SvarSlett
  4. Så mange flinke quiltingdamer dere er i denne runden. Jeg blir like imponert hver gang:)

    SvarSlett
  5. Hei.Kjempe fine bilder med mye fine Quilte ting.Jeg kan ikke Quilting jeg heller.Syr i mellom sømmene.Men synes det er like fint det også jeg.Ønsker deg en riktig fin Helg.Klem fra Bodil..

    SvarSlett
  6. Roligt att se dina Q-bilder. Du är så himla duktig med quiltningen och gör så mycket fina saker.
    Ha det gott.
    Kram Birgitta

    SvarSlett
  7. oi så vakkert , det er ikke måte på hvor mye fint en kan lage med den teknikken FLott Q . God helg F

    SvarSlett
  8. Har full respekt for dere som får til å lage kunstverk med symaskinen. Selv er jeg bare der at jeg gjerne vil men ikke helt har turt å prøve .. Eneste symaskinen her i huset blir brukt til er opplegging og lapping ..
    Kanskje den etterhvert bør få mer utfordring ....

    SvarSlett
  9. Dette var skikkelig bra. Flott med presentasjonen av quiltehobby. Flott Q. Klem fra grethe

    SvarSlett
  10. Nydelige quilt-verker hos deg også! Jeg har ikke symaskin og kan ei heller sy (tror jeg iallfall, hi-hi). Blir utrolig imponert over dere quiltere som tryller frem de lekreste plagg, duker, tepper m.m. i flotte farger, mønster og dekorasjoner. Fantastisk!

    Ha en super lørdagskveld!

    SvarSlett
  11. Those are beautiful quilt kits Marit! I think that 2010 will be your year to sew a big quilt. I have quilt tops to quilt and I am afraid but I will try too...we need challenges!

    SvarSlett
  12. Quilt er et rigtigt godt Q. Held og lykke med dine store projekter. Selv har jeg vist ikke tilstrækkeligt med tålmodighed til at quilte. Men derfor kan jeg da godt beundre andres værker.

    SvarSlett
  13. Samme Q som meg, og denne bokstav var ikke vanskelig. Så mye fint du har laget, og mye har en sydd oppi hodet ved lesning av blader.

    SvarSlett
  14. Hej och tack för titt i min blogg..ja visst är det en söt liten vante...passar till en bebis nästan..:)..Pia

    SvarSlett
  15. Det var flere som hadde valgt quilting og det liker jo vi som har denne hobbyen. Flotte ting du har laget.

    SvarSlett
  16. The first big quilt is always a challenge, once you make one the fear is conquered. You have done some really nice small projects. I bet the first big quilt will be gorgeous! Sharon.

    SvarSlett

Thank you all for commenting! If you are an anonymous commenter please sign with your name. Takk for alle kommentarer! Hvis du er anonym kommentator så vil jeg gjerne at du skriver navnet ditt.