fredag 27. februar 2009

Enda en veske / One more bag


Jeg hadde mer stoff igjen fra hemmelig venn gaven. Da jeg sydde foret til Randiveska med en kant av det brune stoffet øverst og sort nederst, syntes jeg det var så fint sammen. Derfor fikk jeg ideen om å lage en veske med sort og brunt sammen, og da passet AnnAKas mønster Byveska fint. Tulipanene i motivbildet hadde jeg liggende, og det mørk oransje stoffet passet bra til ramme rundt. Dette er den tredje veska jeg syr etter dette mønsteret. Jeg syns det er et veldig fint mønster. Jeg har også kjøpt  AnnAKas mønster til  "Mathildes sommerveske" og har planer om å sy den i brune stoffer. Men nå må jeg ta en veskepause ! Nå er det fredagskvelden med TV og strikketøy!

I had more fabrics from the secret swap friend gift. When I made the lining for the Randi bag with a strip of the brown fabric and black fabric, I thought they looked so nice together. So I got the idea to make a bag with black and brown fabrics, and AnnAKas pattern "Byveska" would be great for it. I thought the tulips would be nice for the square and the dark orange was nice as the frame around. This is the third bag I make from this pattern. I like it very much. I have also bought AnnAKas pattern "Mathildes sommerveske" and have plans to sew it with brown fabrics. But now I must have a break from bags! Tonight it is Friday night with TV and knitting!

tirsdag 24. februar 2009

Fra hemmelig venn gave til veske / From secret friend gift to a bag

Det begynte med at jeg fikk denne fine pakka fra min hemmelige februarvenn på Trådsnella.

It started with these nice gifts I got from my secret February friend at Trådsnella.  

Så tar man tar disse stoffene:

You take theese fabrics:

Får litt inspirasjon fra boken Lappedrømmer 

Get some inspiration from the book Lappedrømmer

Og fra boken Vesker og bager

And from the book Vesker og bager

Bland det sammen og tilsett noen flere stoffer, og snart har du en veske etter eget design.

Mix it all and add some more fabrics, and soon you have a bag from your own design.

Jeg vet ikke om jeg skal kalle den "Høst i februar" eller kanskje Randi-veska, etter henne jeg fikk stoffet fra :)

I don't know if I should call it "Autumn in February" or maybe Randi-bag, from the woman I got the fabrics from :) 

søndag 22. februar 2009

Fastelavn / Shrovetide


I dag er det fastelavnsøndag og vi har spist boller, både med krem og fylte boller med eggekrem og med mandelfyll. På grunn av  allergi mot bjørk torde jeg ikke kjøpe fastelavnsris. Men et bilde på bloggen går jo bra!

Og endelig har jeg fått ferdig mine Linda K’s Yummy Mummy Wristwarmers!!! De har litt småfeil her og der , men jeg er veldig fornøyd med dem likevel. Takk til Tesha som er storprodusent av dem og har inspirert meg til å strikke dem :) De er strikket av Frøyagarn på pinner nr. 3. Tidligere i uka ble jeg også ferdig med Stripey lua til min kjære, i brun og koksgrå Alpa.

Today it is Shrovetide Sunday and Norwegian tradition this day is to have buns  filled with whipped cream. We also had some with almond and with vanilla custard. It is also common to decorate with birch twigs decorated with colored feathers. But because of allergy for birch we didn't have any. But a picture on my blog is okay!

And at last I have finished my Linda K’s Yummy Mummy Wristwarmers!!! They have some small mistakes here and there, but I don't mind, I like them very much anyway. Thank you to Tesha who is  making a lot of them and has inspired me to make them :) I used Frøya yarn on needles 3. Earlier this week I also finished the Stripey hat for my dear husband, brown and dark grey Alpa.

torsdag 19. februar 2009

Utlodning hos Troja / Drawing at Troja


Det er en fin utlodning på Trojas blogg. Hun har sydd flott strikkepinnemappe og heklenål mappe.

Et besøk på bloggen hennes anbefales! 

If you visit Troja's blog you can join a nice drawing. She has made beautiful   sets to keep knitting needles and crochet needles.

Awarder


Jeg har fått to nye awarder. Det vil si det er den samme awarden, men jeg har fått den fra både   Dorthe  og Bitt@mi . Tusen takk for fin award og hyggelige ord.    Den har medfølgende tekst :

Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom,tid og forhold. Disse bloggerne er usedvanlige, sjarmerende og søte,og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse!Gi denne utmerkelsen til seks bloggere,som igjen må velge seg seks nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres.

Tusen takk, Dorthe og Bitt@mi!

Denne gangen vil jeg gi den videre til noen nye blogger jeg har oppdaget i det siste, når man surfer rundt kommer man stadig over nye inspirerende blogger! 

Elin 

Hobby dilla

Strikkedilla

Nitus

Solveig

Tittei

Og siden jeg har fått dobbel award gir jeg en ekstra videre. Jeg trodde du allerede hadde fått den Tesha. Men tror ikke du har det, du fortjener den virkelig!

tirsdag 17. februar 2009

HELDIGE MEG / LUCKY ME


Vi feira  bursdagen min på lørdag da alle barna var hjemme, men det er egentlig dagen i dag, 18. februar. Så da ville vi jo kose oss med litt kake idag også. Igår dro jeg for å kjøpe noe til bakingen, og så var det kakelotteri utenfor butikken. Jeg kjøpte lodd og sa for fleip at jeg måtte vinne kake for jeg hadde bursdag i morgen. Og tror du ikke jeg vant! Da slapp jeg å bake! 

We celebrated my birthday on Saturday when the children were home, but today, February 18. is the real birthday. So we wanted to have a cake today too. Yesterday I went to buy some for the baking, and there was a cake lottery outside the store. I bought a raffleticket and joked about that I had to win since it was my birthday tomorrow. And can you believe it, I won! So I didn't have to bake!

VÅREN PÅ FORSKUDD     SPRING WILL COME

For noen uker siden tok jeg inn noen kvister forsythia  fra hagen. Nå står de i full blomst og minner om våren som kommer.

Some weeks ago I cut some twigs of Forsythia  from my garden. Now they are blooming and reminds about the spring that will come.

   

Halvferdige strikketøy / Unfinished knitting

Det har ikke blitt tid til så mye håndarbeid  siden sist. Forrige uke bodde yngste sønn hjemme noen dager mens de pusset opp badet på hybelen hans. Og på lørdag kom de to eldste hjem for å feire bursdagen min. Da ble det jo litt forberedelser til det også. Vi hadde en hyggelig familiefeiring.

Jeg har brutt mine prinsipper om å ikke begynne på noe nytt strikketøy før jeg er ferdig med en ting, og dermed blir liksom ingenting ferdig! Jeg holder på med en dukkegenser til en dukke som skal til utlodning på basar til høsten. Problemet er at jeg begynte å strikke etter mønster til Baby Born, men oppdaget fort at det ble altfor stort. Dukken var nemlig mindre og het New born baby. Så jeg har måttet rekke opp og tilpasse. Har bolen ferdig og skal begynne på ermene. Har funnet noen oppskrifter som er til riktig dukke som jeg skal prøve etter hvert. Jeg holder også fremdeles på med pulsvarmerne mine. Og så strikker jeg Stripey lue til mannen min. Der skal jeg snart begynne på fellingen. Jeg skrev at den Stripey lua i lys grått og koksgrått jeg hadde strikket var for kort for mennene i mitt liv, det stemte ikke, for den passet til eldste sønn, så den fikk han med seg da han dro på søndag :)

There has not been much time for crafts since my last posting. Last week youngest son stayed at home for some days when they was redoing the bathroom at his lodging. and on Saturday our two oldest sons came home to celebrate my birthday. So there was also some preparations to that. We had a very nice celebration.

I have broken my principles about never start on a new knitting before I have finished what I am doing. And that makes me feel like I don't get anything finished! I am knitting a doll sweater for a doll that shall be a price on a raffle this coming fall. The problem is that I started to knit from a pattern for Baby Born doll,  but saw soon it was too big. This doll was smaller and called New born baby. So I had to start on new, and try to make it fit. I have left to knit the sleeves. I have found some patterns for the right doll and will try them later.  I am also still knitting on my wristwarmers. And I am knitting the Stripey hat for my husband. I am soon starting to decrease. I wrote that the Stripey hat in grey and dark grey was too small for the men in my life, it was not right, because it fit to oldest son, so he left with it on Sunday :)

Her mine tre halvferdige strikketøy. Here are my three unfinished knittings. 

torsdag 12. februar 2009

Stripey


Her er februar lua fra Luealongen på Hobbyboden. Den heter Stripey og mønsteret ligger på Ravelry . Den er designet av torirot. Jeg begynte først på en med hvitt og turkis garn som jeg hadde liggende, men kom feil ut med telling av stripemønsteret. Var ikke helt fornøyd med fargene heller, så jeg tok en tur på Europris og kjøpte Alpa i koksgrått og lys grått. Jeg strikket på pinner 3,5. Ble veldig godt fornøyd med den. Den ble litt for kort til mennene i mitt liv, så det ble lue til meg selv! Men både min kjære mann og yngste sønn kunne tenke seg sånn, så da skal jeg strikke den litt lengre før jeg begynner fellingen. Fikk så fin kommentar fra sønn (19 år) om at de luene jeg strikket nå var like fine som dem man kjøper :) Var på Europris idag og mannen min valgte brunt og koksgrått som jeg skal strikke til ham.

Here is the February hat from the Knitalong at Hobbyboden. It is called Stripey and the pattern is on Ravelry. It is designed by torirot. I first started on one in white and turquoise yarn from my stash, but got wrong from the start with the stripes. And I did not quite like the color,  so I  went to the Europris store and bought Alpa in dark grey and light grey. I knitted on 3,5 needles. I like it very much. It was a little too short for the men in my life, so I got new hat! But my dear husbond and youngest son could also like one each, then I will knit it longer before I start decreasing.  I got such a nice comment from youngest son (19 years) that the hats I knitted now was just like the hats you can buy :) We were at Europris today and my husband choose brown and darkgrey for his hat.

Vakkert vinterdag / Beautiful winter day



Det har vært en vakker vinterdag i dag. Det har holdt seg kaldt så snøen vi fikk har blitt liggende. Med strålende sol og knallblå himmel hadde vi en flott tur i dag. Vi hadde med oss skolebrød og kakao og satt og kosa oss i sola.

It has been a beautiful winter day today. It has been cold so the snow we got has stayed nice. With clear blue sky and sun we had a very nice hike today . We sat down in the sun and enjoyed "skolebrød" and hot cocoa. 

lørdag 7. februar 2009

Februar Block of the month

Så var alle tre BOM prosjektene for februar ferdige. Morsomme å lage alle tre. Den første er   Country Calendar fra Ellie's Quiltplace. Februar er min måned og jeg er glad i brunt, derfor laget jeg hjertene i de fargene. Jeg hadde et oppheng som jeg syns passet bra så nå skal jeg lage Country Calendar som månedsbilder til å henge oppe et av gangen.

Now are all the BOM projects for February done. Nice to make each of them. The first is Country Calendar from Ellie's Quiltplace. February is my month and I love brown color, so I made the hearts  brown. I had a hanger that I think was nice to them so now I will make the Country Calendar as a picture to hang up for each month.

Det neste er Verandah Views. Et veldig pent design som heter "Badetid".

The next is the  Verandah Views. A very nice design  called Bathtime. 

Det siste er  A Christmas Wish BOM fra Gail Pan designs. Det skal som navnet tyder på bli et juleveggteppe tilslutt.

The last one is  A Christmas Wish BOM from Gail Pan designs. As the name says it will be a Christmas wallhanging. 

Mer snø / More snow





Vi fikk mer snø i natt og det er vakkert med den nye snøen. På morgenen i dag så vi en spurvehauk, det er ikke så ofte å se her i byen.  Har  for dårlig zoom på kameraet så bildet ble litt uskarpt.

We got more snow tonight and it is beautiful with the new snow. This morning we saw a sparrowhawk, not often to see here in town. I had not good enough zoom on the camera to get a good picture.

fredag 6. februar 2009

Katt i snø / Cat in snow



Det er på tide med noen snøbilder. Det er ikke så veldig mye snø her, men har kommet litt de siste dagene. Katten vår Iris vil veldig gjerne at jeg skal være med ut å leke og løpe rundt i hagen med henne. Først står hun utenfor kjøkkenvinduet og ser og ser på meg, jeg tenker hun vil inn og går og lukker opp døra. Men nei, da bare kommer hun og står utenfor og ser bedende på meg som om hun sier "Kom igjen!". Og noen ganger klarer jeg ikke stå imot blikket hennes  og går ut :)  Da jeg gikk inn igjen i går satte hun seg i døra og bare så på meg  "Går du inn alt nå?"

It is time for some snowpictures. We don't have much snow, but got a little the last days. Our cat Iris likes very much to get me out running and playing with her in the garden. First she is looking at me in the kitchenwindow, I think she wants to come in and goes to open the door. But, no, she just comes and look at me with her asking eyes like she says "Come on!" Sometimes I can't resist her eyes and go out to her :) When I went in yesterday she lay down in the door opening and looked at me "Are you going in already?"